Миналия уикенд криптовалутата Bitcoin прехвърли поредната психологическа бариера от $20

...
Миналия уикенд криптовалутата Bitcoin прехвърли поредната психологическа бариера от $20
Коментари Харесай

Bitcoin курсът слезе под $14000 и продължава да пада

Миналия уикенд криптовалутата Bitcoin трансферира следващата психическа преграда от $20 000 и се очакваше идващ растеж. Но волатилността на тази криптовалута е висока, курсът ненадейно падна, а самата цифрова валута значително поевтиня.
Тази нощ Bitcoin курсът слезе под $14 000 . В момента CoinDesk демонстрира $13 857, а спадът продължава. По този метод, единствено за една седмица, биткойнът поевтиня с над 30%.



Едновременно с това се приключи растежа на главния съперник на биткойна – Ethereum . След закрепено на 21 декември равнище от съвсем $900, Ethereum поевтиня до $700.

Това не е първият сходен спад в историята на биткойна. Обикновено, след огромен спад, следва рекорден растеж с исторически максимуми. Какво ще стане този път, вероятно ще разберем след празниците.

През последните три седмици биткойн курсът сериозна набъбна. Рекордът от $10 000 бе подложен на 28 ноември. Последният огромен растеж бе обвързван с решението на Чикагската борса (CME Group) да стартира търгове с фючърсни криптовалутни контракти. Търговете стартираха на 18 декември при цена съвсем $20 000 за 1 BTC с краен период на контракта януари месец 2018 година. Сега фючърсите се търгуват при цена към $14 500 за един биткойн.

Предполага се, че внезапният спад на Bitcoin курса е обвързван с пониженото търсене по време на празниците, на отрицателните прогнози на специалистите по отношение на бъдещето на тази криптовалута, както и на това, че съоснователят на Bitcoin.com продаде всичките си биткойни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР