Миналата седмица стана ясно, че британската Агенция по конкуренцията и

...
Миналата седмица стана ясно, че британската Агенция по конкуренцията и
Коментари Харесай

FTC ще се опита отново да блокира сделката между Microsoft и Activision Blizzard

Миналата седмица стана ясно, че английската Агенция по конкуренцията и пазарите е подготвена да даде зелена светлина, откакто Microsoft обявиха, че дават правата за заоблачен стрийминг за игрите на Activision Blizzard на френското студио. Именно пазара на клауд гейминга се явяваше спънка за организацията да утвърди договорката, защото съгласно тях, след сливането на двете компании, Microsoft щели да се трансфорат в монополист на пазара на облачния стрийминг на игри. Пазар, който действително не съществува. Междувременно, Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) отдръпна делото си, с което искаше да блокира сливането. На доктрина към момента единствено обаче. Понеже от FTC оповестиха през тази седмица желанието си да се борят договорката да не се реализира.

От FTC считат, че сливането ще е против интереса на обществото и те в качеството му на бранители са задължени да го бранят.

„ Комисията дефинира, че публичния интерес изисква този въпрос да бъде позволен изцяло и безапелационно “, пишат в особено изказване Комисията, повтаряйки мнението си, че договорката е нездравословна за конкуренцията на пазара на видеоигри. Последва отговор и от страна на Microsoft, който е общоприет за сходни случаи, като още веднъж показаха убеденост, че сливането ще се реализира.

„ Ние към момента очакване да приключим трансакцията до 18-ти октомври и имаме цялостна убеденост в дейностите си и облагите, които ще донесе договорката за геймърите и конкуренцията “, споделя представител на компанията, представен от GamesIndustry.biz.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР