Миналата седмица регистрирахме първите няколко случая на грип. И двете

...
Миналата седмица регистрирахме първите няколко случая на грип. И двете
Коментари Харесай

Грипът дойде!

Миналата седмица регистрирахме първите няколко случая на грип. И двете проби потвърждават пандемичния H1N1, прочут като "Калифорния " или свински грип. Това съобщи шефът на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на Нова телевизия.

"В Европа до преди 2 седмици всички грипове бяха наедно, само че в този момент се потвърждава 4 пъти повече болни от свинския грип ", сподели още той.

"По-често са наранени младежите. По-възрастните хора сме предразположени към различен вариант. Няма нищо ужасно, само че има и затруднения на белия дроб - аспергилоза. Едно лекуване дневно на това е 1000 лв. дневно, само че това са редки затруднения ", разкри Кантарджиев.

"Бавноразвиващата се зараза стартира с боли в гърло, до момента в който се стигне до мъчно преглъщане. Грипът идва бързо с мускулните болки, светлочувствителност, висока темепратура, болки в очите и тежко кашляне. Много е рисково е, в случай че индивидът получава зной, само че да не плашим хората. Това са случаи едно на 2000-3000 души. Истинската грипна зараза идва за 2-3 часа, тогава нямаш сила ", добави проф. Тодор Кантарджиев.

"Можете да предотвратите грипа с персонална хигиена - миене на ръцете преди да се храните, чист въздух и постоянно проветряване на стаите ", разяснява шефът на НЦЗПБ.

"Човек е инфектиран 5 до 7 дни. Най-хубавото е да вървим с маски, в случай че сме заболели, даже и у дома. Хубавото на този грип е, че към околните ни навлиза инфекцията, само че те построяват натурален имунитет и не заболяват ", сподели още той.

"Не давайте луди пари за хапчета, откакто имаш туршия, сирене и кисело зеле у дома ", приключи проф. Тодор Кантарджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР