Миналата седмица, на фона на нарастващите опасения относно недостига на

...
Миналата седмица, на фона на нарастващите опасения относно недостига на
Коментари Харесай

Вашингтон поуст: 20 000 чужденци вече се бият за Украйна


Миналата седмица, на фона на възходящите опасения по отношение на дефицита на войски, украинският президент Володимир Зеленски издаде декрет, допускащ на непознати жители, законно пребиваващи в страната, да влязат в Националната армия. Той също по този начин предложи законодателство, което улеснява приемането на поданство за чужденци, защитаващи Украйна.

В задграничния легион има доста скандинавци, чеченци, поляци и представители на народности, с исторически по-обтегнати връзки с Русия. На фронта за Украйна към този момент се и доброволчески бригади, включващи беларуси и руснаци, мразещи Путин, както и съветски жители от тюркски генезис.

Най-малко 50 американски жители, множеството ветерани от армията на Съединени американски щати, са били убити в Украйна от началото на спора.

Чуждестранният легион на Украйна от бойци с идея и от наемници . Заплатата на чужденците, участващи в бойни интервенции на фронта, доближава до над 3000 $. Помощниците в тила пък могат да получават сред 800 и 1000 $ месечно, оповестява в. " Джерусалем поуст ".

" Да се удрям тук е по-добре, в сравнение с да пребивавам в Нигерия ", разяснява преди време нигерийски жител, сражаващ се за Украйна, пред Би Би Си.

Изтекли документи от предходната година потвърдиха, че някои страни в НАТО - в това число Съединените щати, Англия и Франция - са разположили дребен брой специфични сили и военни съветници в Украйна в неуточнени функции, евентуално свързани с логистична поддръжка и образование.

Централно разузнавателно управление на САЩ е финансирало и оборудвало обширна мрежа от шпионски бази в Украйна, които оказват помощ на напъните на Киев.

Войници от задграничния легион на Украйна постоянно се бият в най-горещите точки
Снимка: iStock by Getty Images

Въпреки по-големия си демографски капацитет, Русия също се сблъсква с нуждата да притегля чужденци .

Миналия месец Путин издаде декрет за ускорено приемане на поданство за непознати жители, подписали военни контракти за присъединяване в " специфичната военна интервенция " в Украйна. 

Съобщава се, че жители на Сирия, Куба, Непал и Индия се бият за Москва. Знае се, че най-малко 200 непалци се бият за съветската войска .

Други анализатори споделят, че действителният брой непалци, изпратени да се бият за Русия в Украйна, е доста по-висок и може би надвишава 1000 души. Заплатата от 2000 $ и опцията за приемането на мощен паспорт притегля мнозина чужденци към работа в армията на Русия.

" Не се причислих към съветската войска за наслаждение. Нямах никакви благоприятни условия за работа в Непал ", сподели пред CNN 37-годишния Рамчандра Хадка, който се върна в Непал откакто е ранен в Украйна. " Но видяно обратно, това не беше вярното решение. Не знаехме, че ще бъдем изпратени на фронтовата линия толкоз бързо и какъв брой ужасна ще бъде обстановката ".

The Hindu, водещ индийски вестник, документира по какъв начин минимум 100 индийци са били наети от Русия за копаене на окопи .

Москва също съумява да притегли хора по идеологически подбуди. При завладяването на Авдеевка стана ясно, че в борбите е взел участие и един американец, биещ се за Русия .

Украйна също набира бойци от по-бедните страни от Глобалния Юг.

Много някогашни бойци от Колумбия са част от интернационалния легион на Украйна. 

" Те са като латиноамериканските мигранти, които отиват в Съединени американски щати в търсене на по-добро бъдеще ", сподели пред АП някогашен колумбийски боен доктор, който е обучавал заминаващите наемници. " Това не са доброволци, които желаят да пазят знамето на друга страна. Те просто са стимулирани от икономическите си потребности ", добавя той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР