Миналата седмица Microsoft съобщи, че няма да предлага нови версии

...
Миналата седмица Microsoft съобщи, че няма да предлага нови версии
Коментари Харесай

Какво предлага новата версия 18298 на Windows 10

Миналата седмица Microsoft заяви, че няма да предлага нови версии на Windows 10, до момента в който не почисти бъговете в предходната версия. Тези бъгове са към този момент оправени и във Fast Ring е налична версия 18298 на Windows 10 с впечатляващ лист с промени.
Новите моменти в Оценка за съвместимост Windows 10 18298 Подобрени настройки и регистрация в системата


В параметрите на операционната система се е появила още една страница с настройки, улесняващи настройването на отбраната. Вече има и отпратка към конфигуриране на криптиращия ключ.
Подобрен файлов управител


Променена е иконката на файловия управител. В сходство с редизайна на иконките на Office и Windows, в този момент иконката на мениджъра е друга.

По подразбиране, в новата версия файловете се подреждат по дата. Подреждането може да се промени когато и да е.
Подобрено стартово меню


Сега в менюто може да бъде прикрепена цяла директория, като по този метод, нейното отваряне е бързо и елементарно.
Подобрения в сензорната клавиатура


Когато информацията се вкарва бързо, пръстите от време на време не улучват напълно тъкмо съответните клавиши. За да се усъвършенства точността на въвеждането, програмистите са понижили полето за различаване на клавишите и в този момент то заема по-малко пространство. Самата клавиатура и размерите на бутоните са същите, само че невидимите полета за различаване на докосването са мощно изменени. Подобен логаритъм употребява Apple в своята клавиатура за iOS.
Промени в конзолата


При отваряне на свойствата на командния ред в този момент се се появява спомагателния раздел Терминал, където могат да се записват спомагателните настройки за другите пробни функционалности.
Подобрения в Notepad


Най-после UTF-8. Notepad има обилни промени и в този момент може да се ръководи и избира кодировката на текста. От тази версия нататък потребителите към този момент могат да записват файловете си в UTF-8 формат без маркера за поредност на байтовете (Byte Order Mark, BOM). По този метод, UTF-8 е назад съвместима с ASCII. В лентата на положението към този момент се демонстрира вида на кодировката.

Изпращане на мнения. Сега противоположната връзка в Notepad може да бъде осъществена от менюто Help-Send Feedback.

Допълнителни усъвършенствания на Notepad:
Ctrl+Shift+N отваря нов раздел за нов документCtrl+Shift+S отваря диалоговия прозорец „Запиши като…“Ctrl+W затваря настоящия разделNotepad към този момент може да отваря и записва файлове с MAX_PATH над 260 символаОправен е бъгът, поради който Notepad не четеше вярно документите с дълги редовеОправени са и други видяни бъговеПодобрения в екранния диктор


Специален програмен прозорец за екранния диктор. При потреблението на Narrator към този момент се появява нов програмен прозорец, откъдето може да се получи достъпа до всичко, което може да се употребява с този инструмент. Прозорецът може да се минимизира в таскбара и да не се демонстрира при превключване сред приложенията благодарение на Alt+Tab.
Подобрения във външния тип


По-големи и по-ярки курсори на мишката. В настройките на мишката има опция за задаване на нови размери и цветове, с които се усъвършенства видимостта на курсора.
Подобрения в инсталирането на Windows 10


Променена е процедурата за подготовката на компютърната система за инсталацията на Windows 10 при стартирането на файла setup.exe от IOS облика. Засега при инсталацията отсъства логотипа на Microsoft, само че той ще бъде върнат при излизането на финалната версия.

Други промени:Уведомления за обновяванията. Ако е изтеглен ъпдейт и той би трябвало да се конфигурира, иконката на зареждането в старт менюто става оранжева, както бе преди време в Оценка за съвместимост Windows 7Промени в Snip & Sketch. В новата версия Snip & Sketch 10.1811.3371.0 е оправен бъгът, който водеше до отрязване на долната част на скрийншота. При запис на файловете в JPG формат се употребява бял цвят в отстъпите. Оправен е бъгът, поради който не се почистваше досието с краткотрайните файлове и те заемаха прекалено много дисково пространство.Оправен е бъгът със зеления екран на гибелта с грешката System Service ExceptionНовата версия на Windows 10 към този момент е налична за компютрите с TPM чиповете Nuvoton с фърмуер 1.3.0.1. Досега обновяването за тези компютри се блокираше, тъй като бъгът сриваше Windows Hello
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР