Миналата седмица Еврокомисията глоби Google със зашеметяващите 4,3 милиарда евро.

...
Миналата седмица Еврокомисията глоби Google със зашеметяващите 4,3 милиарда евро.
Коментари Харесай

Може би и Microsoft трябва да бъде глобен за Windows 10 подобно на Google

Миналата седмица Еврокомисията санкции Гугъл със зашеметяващите 4,3 милиарда евро. Това е най-голямата санкция от основаването на европейската антимонополна работа. Причината за налагането на санкцията бе операционната система Android, конфигурирана на 3/4 от всички смарт телефони на пазара. В нея авансово са конфигурирани Chrome, Gmail, YouTube и още доста други услуги на интернет колоса. Но не е ли същото ситуацията с Windows 10?
Ако следваме същата логичност, ще забележим, че операционната система Windows 10 с нищо не се разграничава от Android. Тази Оценка за съвместимост можем да забележим конфигурирана на съвсем всички компютърни устройства от един и същи клас. В преносимите компютри, персоналните компютри, таблетите и други. По същия метод в Оценка за съвместимост Windows 10 са интегрирани фирмените стратегии на Microsoft, в това число и браузъра Edge.



Дали напълно скоро Microsoft няма да бъде упрекнат, че нарушава законодателството, разпространявайки своя софтуер без да дава опция на конкуренцията да се изяви? Навярно Microsoft също би трябвало да отстрани своя фирмен програмен продукт от Windows 10, както би трябвало да стане с Android.

Интересно е, че Apple не е застрашена от сходно нещо, тъй като устройствата с iOS и MacOS се създават само от Apple. Когато потребителят ги купува си дава ясна сметка, че в тях ще има конфигуриран програмен продукт на компанията производител.

Съвсем друго е при Windows 10, която към сегашен ден конфигурират на своите компютърни системи Dell, HP, Lenovo, Xiaomi, ASUS и още доста много други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР