Миналата седмица Ердоган направи обиколка из балканските страни. По покана

...
Миналата седмица Ердоган направи обиколка из балканските страни. По покана
Коментари Харесай

Haberler: Балкански страни молят Ердоган за ходатайство пред Путин за доставки на газ

Миналата седмица Ердоган направи обиколка из балканските страни. По покана на Путин тази седмица той ще участва на срещата на върха на ШОС

Лидерите на балканските страни са поискали от турския президент Тайип Ердоган да разиска доставките на газ за техните страни на идната среща с съветския лидер Владимир Путин, с цел да се избегнат проблемите през зимата, оповестява Haberler.com, цитирайки турския министър на земеделието Вахит Киришчи, предава.

Миналата седмица Ердоган направи обиколка из балканските страни. По покана на Путин тази седмица той ще участва на срещата на върха на ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество) в Самарканд, където двамата водачи би трябвало да проведат диалози.

" Първо посетихме Босна и Херцеговина, по-късно Сърбия, а след това Хърватия. Предложението, направено от президентите и министър-председателите на трите страни, както и от министрите на равнище събеседници, беше: " Моля, присъствайте на срещата на върха в Шанхай идната (тази) седмица. Моля, предайте това на Путин. Имате положителни връзки с президента на Азербайджан Илхам Алиев, апелирам, помолете ги да не понижават нито нашия мазут, нито газа, който ще доставят през идния зимен интервал ", цитира вестникът думите на министъра.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР