Миналата седмица е починал Осман Бизанти - адвокатът, който защитаваше

...
Миналата седмица е починал Осман Бизанти - адвокатът, който защитаваше
Коментари Харесай

Почина Осман Бизанти, адвокатът-защитник на българските медиците в Либия

Миналата седмица е умрял Осман Бизанти - юристът, който защитаваше българските медици в Либия. За кончината му оповестява синът му Хусам, който в последния стадий от правосъдната борба в Либия също участваше в екипа на отбраната.
Бизанти пое отбраната през цялото време през 1999 година, когато бяха задържани българските медици и я води до края на сагата през 2007 година. Осман Бизанти е индивидът, на който и медиците, и българската страна най-вече разчитат в правно отношение.

Вярвам абсолютно в невинността на тези хора, другояче нямаше да поема случая и не бих могъл да изградя добра защитна тактика, споделяше нееднократно пред публицисти и външни наблюдаващи Осман Бизанти.

Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова и Ашраф ал-Хаджудж бяха задържани през 1999 година и след това бяха наказани на гибел от няколко правосъдни инстанции в Либия. Д-р Здравко Георгиев е наказан на 4 години затвор, санкция и отнемане от цивилен права по обвиняване за непозволено опериране с непозната валута. През 2007 година благодарение на западни страни е реализирано съглашение за изгонването им в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР