Миналата седмица Alfa Romeo представи официално първия си електрически автомобил

...
Миналата седмица Alfa Romeo представи официално първия си електрически автомобил
Коментари Харесай

Junior замени Milano - защо Alfa Romeo смени името на модела седмица след представянето му

Миналата седмица Alfa Romeo показа публично първия си електромобил Milano. Притежаваният от Stellantis италиански авто производител залага доста на модела и е избрал неслучайно това име за него.
 Защо Alfa Romeo Milano понася рецензии в Италия
Какъв е казусът на италианците с Alfa Romeo Milano

В Италия не са удовлетворени от...

Тогава от Alfa Romeo обявиха, че всичко за марката е почнало точно в Милано, където компанията е учредена през 1910 година Но малко по-късно италианското държавно управление в лицето на министъра на индустрията Адолфо Урсо изрази бурното си противоречие с това новият модел на марката да се споделя Milano (подробности в публикацията по-горе).

Причината бе, че Alfa Romeo Milano няма да се създава в Италия, а в Полша и е неразрешено от закона да подвежда, че автомобилът е италиански. От Alfa Romeo и Stellantis не виждат нищо неприятно в това, тъй като с този ход са създали по този начин, че електрическият автомобил да коства по-малко.
 Снимка 661286

Напрежението сред двете страни обаче продължава да пораства, което принуди Alfa Romeo да преименува Milano няма и седмица след формалното му показване. " Въпреки че Alfa Romeo има вяра, че името дава отговор на всички законови условия и че има проблеми, доста по-важни от името на нов автомобил, Alfa Romeo реши да го промени от Milano на Junior в духа на поощряване на взаимното съгласие ", се споделя в публично известие от марката.

И така Alfa Romeo Milano към този момент ще се казва Alfa Romeo Junior , макар че от компанията не са съгласни с доводите на италианското държавно управление. Те показват, че са избрали името Milano откакто са се допитали до хората и своите клиенти, което са правили и преди в историята си.
 Снимка 661285

Потвърждение за възходящото напрежение между Alfa Romeo/Stellantis и италианското държавно управление е и фактът, че в известието за смяната на името от компанията благодарят на управляващите за безплатната реклама, която този спор е направила на първия им електромобил.

Изпълнителният шеф на Alfa Romeo - Жан-Фелипе Импарато споделя, че за тях не е било проблем да сменят името, въпреки че не са били принудени да го вършат, а " тъй като желаеме да запазим позитивната страст, която нашите артикули постоянно са генерирали и да избегнем всевъзможен тип разногласия ".
 Добре пристигнал, Alfa Romeo Milano - първият напълно електромобил на италианците
Milano - първият електромобил на Alfa Romeo

Първият напълно електромобил на италианците

Всъщност това няма да е първата кола на Alfa Romeo, която се казва Junior, тъй като през далечната 1966 година те пуснаха в продажба GT 1300 Junior, като естествено продължение на тогавашната Giulia.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР