Миналата година ведомството NHTSA, което отговаря за пътната безопасност в

...
Миналата година ведомството NHTSA, което отговаря за пътната безопасност в
Коментари Харесай

Tesla е изправена пред глоба от $132 млн за отказ да предостави на американски регулатор записите относно инцидентите с автопилота

Миналата година ведомството NHTSA, което дава отговор за пътната сигурност в Съединените щати, стартира следствие във връзка с случаите със конфликти на електрическите автомобили Tesla, които се ръководят от автоматика, със стоящите с включени мигащи светлини през нощта транспортни средства за незабавна помощ в спешната лента. В момента регулаторите желаят от Tesla спомагателни данни по отношение на тези произшествия и в случай че компанията откаже да ги даде, това я заплашва с санкции от $26 315 за всеки ден закъснение.

Както е маркирано в формалното искане на NHTSA, общата сума на санкцията няма да надвишава Щатски долар 131,564,183, даже в случай че Tesla доста се забави с даването на информацията — официално тази сума подхожда на 5000 дни закъснение за един случай, макар че в съществуването на голям брой произшествия, интервалът се понижава съразмерно. Разследващите търсят информация от Tesla за версията на софтуера и хардуера, конфигурирана на всеки от колите на Tesla, продадени от 2014 до 2023 година, които са взели участие в програмата за бета-тестване на FSD. Регулаторите също желаят да знаят точната дата, на която всеки автомобил ще бъде включен в програмата.

Към днешна дата, NHTSA разполага с информация за 21 известни съдбовни конфликта сред електрически автомобили на Tesla с задействани системи за подкрепяне на лидера. Агенцията също по този начин обмисля писмо от експерт по пътна сигурност, който приканва организацията да възобнови следствието си на случаите с непреднамерено ускорение на електрическите автомобили на Tesla, които биха могли да доведат до конфликт с други участници в пътното придвижване или удряне на трудности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР