Миналата година в Чанги бе открит Терминал 4, в който

...
Миналата година в Чанги бе открит Терминал 4, в който
Коментари Харесай

В Сингапур вече работи първото летище без обслужващ персонал

Миналата година в Чанги бе открит Терминал 4, в който съвсем всичката работа се прави не от хора, а от роботи. Всичко е изцяло роботизирано – от кацането на самолета до товаренето на храната преди идващия полет. Сега се упражняват логаритмите и методите на деяние на новия мегапроект.

В сингапурското летище Чанги, считано за едно от най-хубавите в света, най-активно се тества опцията за роботизиране на всички процеси – от ръководството на самолетите до регулирането на потока пасажери. В Терминал 4, отворен през месец октомври предходната година, самолетите при кацане се наблюдават благодарение на камери. Bloomberg показа, че след кацането към самолета се доближава лазерен аеродинамичен мост, който свързва машината с летището.

Докато хората излизат от самолета, роботите разтоварват багажа. През това време пасажерите минават идентификация посредством пръстов отпечатък и посредством различаване на лицето. Няма опция да останат непроверени пасажери. След това отиват към безпилотните таксита, чието придвижване се контролира от ИИ компютърна система.



Изцяло е автоматизирана доставката на храната преди полет. Роботите подреждат храната и приготвят документите за въздушния превоз.

Роботизираният Терминал 4 в Чанги е пилотният план преди откриването на големия Терминал 5, който ще обслужва 50 милиона пасажери годишно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР