Миналата година се появи информация за плановете на Microsoft да

...
Миналата година се появи информация за плановете на Microsoft да
Коментари Харесай

Microsoft разработва Windows Lite под кодовото име Santorini

Миналата година се появи информация за проектите на Microsoft да показа операционната система Windows Lite, основана на Windows Core OS, която е предопределена за конкуренция с хромбуците. За разлика от общоприетата Оценка за съвместимост Windows, версията Lite не се концентрира върху нормалните приложения, а върху уеб наличието. Промените са толкоз радикални, че Microsoft има намерение да отстрани думата Windows от името на своята нова операционна система.

Уеб порталът Windows Central заяви, че експертите на Microsoft, за Windows Lite употребяват кодовото име Santorini . Досега се знаеше, че тази Оценка за съвместимост ще се назовава просто Lite. Няма информация за какво името се е трансформирало. Предполага се, че с цел да не пораждат неправилни упования, името на новата Оценка за съвместимост е трябвало да се промени. Да допълним, че Windows Lite, към този момент Santorini, не е орязана версия на пълноценната Windows, както бе при Windows RT и Windows 10 S. Това е напълно нова операционна система, основана за по-леки задания.

Santorini е една от вариациите на Window Core OS дружно с Aruba, Oasis и някои други, върху които Microsoft работи сега. Aruba да вземем за пример, се употребява в Surface Hub 2, а Oasis ще работи в HoloLens 2. Очаква се анонсът на HoloLens 2 да се състои на 24 февруари в Барселона по време на MWC 2019.

Повече информация за Santorini се чака да получим през месец май по време на конференцията Build.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР