Миналата година Microsoft съобщи, че Linux дистрибуциите за операционната система

...
Миналата година Microsoft съобщи, че Linux дистрибуциите за операционната система
Коментари Харесай

Microsoft анонсира Ubuntu за Windows 10 за ARM процесори

Миналата година Microsoft заяви, че Linux дистрибуциите за операционната система Windows 10 ще се популяризират посредством Microsoft Store.
Сега там има няколко Linux разновидността. Но те са присъщи с това, че могат да работят единствено на 64-битовите версии на операционната система. Това значи, че потребителите с 32-битовите Windows 10 и с Windows 10 за ARM процесори не могат да си конфигурират Linux.

Това към този момент не е по този начин, По време на събитието Build 2018 софтуерният колос разгласи, че към този момент е допустимо стартирането на Ubuntu в Оценка за съвместимост Windows 10 за ARM процесори . Корпорацията показва работата на тази дистрибуция по време на конференцията и показа, че тя напълно скоро ще се появи в Microsoft Store.

Освен това, Microsoft публично показа ARM64 SDK за Оценка за съвместимост Windows 10 за ARM процесори. Сега към този момент разработчиците могат да пишат 64-битов код за Windows 10 за ARM. Досега приложенията за тази операционна система работеха единствено в 32-битов режим.

С появяването на Ubuntu за Windows 10 за ARM процесори може да се допусна, че и другите Linux дистрибуции ще могат да се започват в средата на тази операционна система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР