Миналата година беше публикувано изследване на университета “Джонс Хопкинс в

...
Миналата година беше публикувано изследване на университета “Джонс Хопкинс в
Коментари Харесай

Главната причина за раковите заболявания не е “лош късмет”

Миналата година беше оповестено проучване на университета “Джонс Хопкинс ” в Съединени американски щати, съгласно което две трети от раковите болести при пълнолетни хора са резултат на инцидентни разновидности или казано по различен метод - на неприятен шанс, написа Gizmag, представени от организация Фокус. Екип от Университета Стоуни-Брук оборва това изказване, акцентирайки, че външните фактори имат доста по-голяма роля.

Безброй проучвателен екипи по целия свят изследват заболяването и създават по-ефективни лечения, само че аргументите за избрани типове рак към момента са предмет на спор. По-доброто познаване на аргументите ще подкрепи изследванията, водейки и до по-добре ориентирани лечения. С тази цел екипът от Стоуни-Брук се е заел да откри съответни доказателства, че държанието и външната среда са основни фактори за развиването на рак.

Учените са разгледали риска при процеса на възпроизводство на нови кафези. Използвайки същите данни като екипа от “Джонс Хопкинс ”, откривателите са проучили връзката сред риска от рак и делението на естествени стволови кафези. Заключението е, че 10 % от раковите болести се дължат на вътрешни фактори.

Екипът е направил и математически разбор на извършени неотдавна изследвания, които са изследвали разновидностите при рака. Идентифицирани и категоризирани са 30 разнообразни разновидности, определящи всеки случай. Резултатите демонстрират, че при избрани ракови болести над 50 % от случаите се дължат на вътрешни аргументи, само че при повече от 50 на 100 от типовете рак, над 50 % от случаите са породени от външни фактори.

Изследователите са присъединили данни и от стратегия, която регистрира честотта на ракови болести и равнището на смъртност. Резултатите демонстрират, че при редица типове рак честотата и смъртността се усилват, което екипът е отдал на външни фактори.

В последната фаза на проучването учените са основали компютърен модел, който да проучва степентта на възможност на вътрешни разновидности. Смята си, че би трябвало да протекат минимум три разновидности, с цел да се появи рак. Ако ракът е въпрос на неприятен шанс, то вътрешните фактори би трябвало да са задоволителни, с цел да причинят многократни разновидности. Моделът е посочил обаче, че това не е по този начин и че вътрешните фактори са причина за дребна част от случаите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР