Милиони калифорнийци ще останат на тъмно на фона на усилията

...
Милиони калифорнийци ще останат на тъмно на фона на усилията
Коментари Харесай

Спират тока в 36 окръга на Калифорния заради пожарите

Милиони калифорнийци ще останат на мрачно на фона на напъните на стотици огнеборци да потушат огромните горски пожари, обхванали щата през миналата седмица, оповестява БГНЕС, базирайки се на БиБиСи. Електрическата компания „ Пасифик газ енд илектрик “ заяви, че евентуално ще прекъсне електрозахранването на 36 окръга поради предстоящи мощни сухи ветрове, които могат да скъсат далекопроводни жици и искрите от тях да причинят нови пламъци .
Заради огнената буря към 50 000 души към този момент бяха превантивно евакуирани. Обявено е изключително състояние за региона на окръг Сонома и Лос Анджелис. „ Пасифик газ енд илектрик “ предизвести към 850 000 семейства (близо 2 милиона души), че могат да бъдат наранени от прекъсването на тока сред събота вечерта и понеделник следобяд. Според компанията, огънят Кинкейд в северната част на Калифорния в сряда е почнал седем минути откакто далекопровод в непосредствена непосредственост е дал на късо.
Пламъците досега са изпепелили към 8 800 хектара гори и горски насаждения в окръг Сонома, прочут с винарските си мазета и лозовите си масиви. Над 1 300 пожарникари се борят с пламъците, които към момента не демонстрират признаци на преодоляване.  Най-смъртоносният пожар в историята на щата, при който починаха 85 души в Северна Калифорния през 2018 година, бе породен точно от проблеми с електропреносната мрежа на „ Пасифик газ енд илектрик “. Ветрове със скорост от към 112 километра в час разпалиха пожарите. Калифорния е наранена от ветровете Санта Ана, които са сухи и бурни и в допълнение усложняват противопожарната конюнктура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР