Главният прокурор на Украйна Андрей Костин заяви, че в Главната

...
Главният прокурор на Украйна Андрей Костин заяви, че в Главната
Коментари Харесай

Киев: Руските военни обезглавиха украински войник

Главният прокурор на Украйна Андрей Костин съобщи, че в Главната прокуратура е получена информация, че " командирите на една от частите на съветските окупационни сили във Волновахския регион на Донецка област са дали заповед да не се вземат в плен украински военнослужещи, а да бъдат убити с нечовешка свирепост - посредством обезглавяване, " и цитира думите му Би Би Си.

Андрей Костин е представен от Главната прокуратура на Украйна на формалния си уеб страница, където удостоверява: " Фактът на обезглавяването на украински бранител е регистриран в Донецка област. "

" По време на въздушно разузнаване на една от бойните позиции в Донецка област украинските военни откриха развалена бронирана машина на украинските сили за защита. Върху нея стоеше отсечената глава на украинския бранител ", се споделя в известието.

На фотографията, оповестена от Главната прокуратура, тази част е замъглена.

Руската страна не разяснява това изказване, а Би Би Си няма по какъв начин да го ревизира.

Досъдебното следствие се води от ръководството на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в Донецка и Луганска области.

" Подобни дейности са жестоко нарушаване на членовете на Женевската конвенция за отнасяне на военнопленниците и на Допълнителния протокол към Женевските конвенции по отношение на отбраната на жертвите на интернационалните въоръжени спорове ", акцентират от Главната прокуратура на Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР