Милиони хора по света живеят с диагнозата шизофрения. Болестта, която

...
Милиони хора по света живеят с диагнозата шизофрения. Болестта, която
Коментари Харесай

Милиони хора по света страдат от шизофрения


Милиони хора по света живеят с диагнозата шизофрения. Болестта, която се счита за обществено значима, трансформира страстите, волята и мисленето на човек. Тя визира 1 % от общата популация на популацията. Това оповестиха от Александровска болница във връзка Световния ден на шизофренията , който означаваме на 11 април.

Данните от 2017 година демонстрират, че близо 70 хиляди българи имат шизофрения. Около 25% от общия брой заболели, минали през психиатричната клиника на „ Александровска “, са с тази диагноза, прецизират от болничното заведение. Те могат да подобрят здравето и качеството си на живот, в случай че бъдат включени в медикаментозна терапия и психосоциална рехабилитация. Психообучителните модули, обществен и книжовен клуб, музикотерапия и занимания в артателието, са нещата, които им оказват помощ да се чъвстват по-добре в обществото.

Тази година в психиатричната клиника на лечебното заведение ще бъде въведена трудова рехабилитация на болните. Тя ще се реализира взаимно със съдружие „ Цветен ден “. Предвиждат се часове по краткосрочна терапия и присъединяване на пациентите в научнопопулярен клуб.

Шизофренията се появява в ранна възраст, като визира когнитивно-познавателните функционалности и води до съществени нарушавания в обществената реализация на индивида. Тя се среща най-често в интервала сред 18 и 35 години, като визира повече дами, в сравнение с мъже. При пациентите се редуват интервали на пристъпи и на ремисия. Статистиката сочи още, че към 25 на 100 от пациентите имат тежка форма на шизофрения, която предизвиква инвалидизиране и уединяване на хората.

Свързани публикации.. Шизофрения и гласове в главата – ново решение? 0 Близо 70 000 души у нас страдат от шизофрения 0 Излизайте на открито! Дефицитът на слънце отключва шизофрения 0

Много хора, които имат шизофрения, могат да водят естествен метод на живот, в случай че им е предписано вярното лекуване. Около това се сплотяват експерти от целия свят, които целят да подобрят и нформираността на обществото за психологичната болест .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР