Милиони двойки по света не могат да гушнат своето бебче,

...
Милиони двойки по света не могат да гушнат своето бебче,
Коментари Харесай

Майка на 72? Индийката Далджиндер Каур го направи! А трябваше ли?

Милиони двойки по света не могат да гушнат своето бебче, тъй като имат репродуктивни проблеми. Милиони двойки по света мечтаят в дома им да звучи детски смях. Жените се подлагат на безкрайни инвитро процедури, някои даже продават жилищата си, с цел да могат да осъществен фантазията си за дете.

Много благотворителни начинания работят точно в тази посока - да подарят благополучие, да осъществен фантазия...

Но има и такива, които стават родители и то на възраст, на която към този момент би трябвало да имат внуци, че и правнуци. Такъв е казусът с Далджиндер Каур, която ражда своето дете на 72 години.

През април 2016 година 72-годишната Далджиндер Каур ражда крепко бебе след ин витро процедура. Опитите да забременее не престават четири години, само че резултатът е позитивен и Каур гушва своето първо дете. Щастлив е и брачният партньор й, Мохиндер Сингх Гил, който е на 79 година, когато става татко за първи път.



След 46 години брак те не съумяват да се снабдят с деца, само че виждат тв реклама и вземат решение да се подложат на инвитро.

„ Бог чу молитвите ни. Сега чувствам живота си пълен”, споделя Далджиндер пред организация Франс Прес след раждането.

„ Грижа се за бебето сама. Чувствам се толкоз цялостна с сила. Съпругът ми също е доста грижлив и ми оказва помощ с каквото може. “

Раждането минава безпроблемно, а дребният им наследник Арман е здрав, въпреки и с тегло от 2 кг.

Регулацията на процедурите ин витро е друга в обособените страни, а в Индия към момента няма законови ограничавания.

Не всички лекари обаче са съгласни да създадат инвитро процедура на толкоз стара жена.

Д-р Камини Рао, да вземем за пример, разяснява, че не би изпълнила процедурата. „ На възрастта на Каур тялото не може да се оправи с бременността “, споделя тя.

„ Това дете ще остане сирак след няколко години. И има съществени опасности за майката - тя може да почине по време на бременността. Това, че можем да създадем нещо, не значи, че би трябвало да го създадем, единствено с цел да означаваме международни върхове. “, добавя още Рао.

Според някои отзиви саморегулацията на лекарите е най-ефективна.

Ембриологът Анураг Бишной, който е направил процедурата за Каур и нейния брачен партньор, споделя пред Guardian, че в началото не е бил податлив на това заради възрастта на Каур и нежния ѝ тип. Но когато медицинските проучвания демонстрират, че тя е здрава, той се съгласява.

„ За тях е миг на огромно благополучие “, споделя той. „ Особено тъй като брат ѝ също няма деца. Това са две фамилии, и двете нямаха деца. “

Всъщност Далджиндер Каур не е единствената стара майка от Индия. Друга пациентка на доктор Бишной, Раджо Деви Лохан, ражда за първи път, когато към този момент е навършила 70 година Живунбен Рабари също дава живот на 70, брачният партньор й е на 75. през 2019 година Ерамати Мангаяма роди близнаци на 74. Явно единичните случаи се трансформират в процедура...



През 2010 година 62-годишна жена роди близнаци в Русе. Едното дете умря на 45 дни, само че другото - момиченце оживя и пораства, гледано от майка си. Преди време Красимира отхвърли изявление на родно списание, само че съобщи, че и двете са добре.

„ Не се усещам изтощена или унищожена. Мери изпълва живота ми “, споделя в едно от последните си изявленията старата майка.

На 13 януари 2015 година Галя Шубенина роди момиче на 60-годишна възраст. Жената бе изгубила сина си и желала непременно да има още веднъж дете...

Случаите са доста. И постоянно разбунват духовете в обществото. Имаме ли обаче право да се бъркаме в естествените закони? Кой знае. И кои сме ние, с цел да съдим. Нали?
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР