Милиардерът предприемач Илон Мъск и неговата компания Tesla планират да

...
Милиардерът предприемач Илон Мъск и неговата компания Tesla планират да
Коментари Харесай

Батерия на Tesla ще пази щат на САЩ от режим на тока

Милиардерът бизнесмен Илон Мъск и неговата компания Tesla възнамеряват да изградят огромна батерия, която да бъде обвързвана с електропреносната мрежа в Тексас, оповестява Bloomberg.

Gambit Energy Storage, което е записано като звено на Tesla, реализира план за създаване на над 100-мегаватова батерия за предпазване на сила в Ангълтън, Тексас, се показва в информацията. Батерията ще може да зарежда към 20 000 домове в пиковото ползване на електрически ток през лятото.

Новината идва дни след снежната стихия в средата на февруари, която аргументи краткотрайното излизане от строя на към половината електроцентрали в щата Тексас. Прекъсванията на електричеството оставиха милиони без ток и доведоха до гибелта на десетки американци, а цените на тока се подвигнаха 10 пъти над естествените.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гибелта на хора в Тексас заради спиране на електрозахранв...

През 2016 година Tesla завоюва контракт за даване на 20-мегаватова система за предпазване на сила в подстанция, благосъстоятелност на калифорнийската компания Южна Калифорния Edison Co.

Мъск има доста действия в Тексас сега и няма да е изключително изненадващо, в случай че реши да сътвори лична енергийна компания в щата.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР