Милиардерът и инвеститор в рисков капитал Чамат Палихапития отхвърли опасенията,

...
Милиардерът и инвеститор в рисков капитал Чамат Палихапития отхвърли опасенията,
Коментари Харесай

Намаляването на кредитния рейтинг на САЩ не е от толкова голямо значение – Ч.Палихапития

Милиардерът и вложител в рисков капитал Чамат Палихапития отхвърли опасенията, свързани с неотдавнашното намаление на кредитния рейтинг на Съединени американски щати.

На 1 август организацията за кредитен рейтинг Fitch взе решение да намали дълготрайния рейтинг на страната от “ ” на “ ” със постоянна вероятност.

Палихапития счита, че понижаването на рейтинга от Fitch е несъществено, като твърди, че Съединените щати към момента резервират позицията си на преобладаваща стопанска система в света. Той посочи, че действието на Fitch се е случило няколко години откакто S&P (Global Ratings) е намалила рейтинга на страната и счита Fitch за рейтингова организация с релативно по-малко въздействие.

Освен това Палихапития акцентира смисъла на отчитането на релативизма при оценката на икономическите обстановки.

Той означи, че въпреки съотношението на дълга на Япония към Брутният вътрешен продукт да е доста по-високо от това на Съединени американски щати, то Америка остава водещата икономическа мощ в международен мащаб и не престават да превъзхождат доста други страни.

Палихапития също по този начин предвижда, че централните банки по света ще се сблъскат с провокации при намирането на сурогат на щатския $ в задграничните си запаси. Той сложи под въпрос жизнеспособността на други възможности като еврото или юана, защото те са тясно свързани с щатския $.

В умозаключение Палихапития счита, че Съединени американски щати ще продължат да процъфтяват на относителна основа и има вяра, че съотношението на дълга към Брутният вътрешен продукт е подвеждащ фактор за оценка на икономическите резултати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР