Милиардерът филантроп Бил Гейтс продължава да носи маска, въпреки че

...
Милиардерът филантроп Бил Гейтс продължава да носи маска, въпреки че
Коментари Харесай

Бил Гейтс ваксиниран, но носи маска. Защо?

Милиардерът човеколюбец Бил Гейтс продължава да носи маска, макар че получи втората доза от имунизацията против ковид преди седмица. Това съобщи самият той в изявление в приложението Clubhouse, заяви bg-voice.

„ Искам да дам добър образец “, сподели съоснователят на Microsoft пред Андрю Рос Соркин. И добави: „ Центровете за надзор на болесттите споделят, че даже хората, които са изцяло имунизирани против COVID-19, би трябвало да продължат да съблюдават ограниченията. Ако сте имунизирани, към момента можете да предавате заболяването. “.

Въпреки че имунизациите на Moderna и Pfizer/BioNTech се оказаха доста ефикасни за попречване на тежки болести, на този стадий не е ясно дали те предотвратяват предаването.

„ Няма да спра да нося маска или да бъда деликатен, изключително към възрастни хора, които не са били имунизирани “, сподели Гейтс.

Много хора се чудят в кой миг ще можем да се върнем към естественото или най-малко да свалим маските. „ Едва до края на пролетта или лятото ще стигнем числа, които ще ни разрешат да променим държанието си “, сподели Гейтрс.

Милиардерът съобщи, че възнамерява да носи маска най-малко до есента, до момента в който равнищата на болни не спаднат доста.

Д-р Антъни Фаучи, основен медицински консултант на Белия дом, сподели, че е допустимо условието за носене на маски да остане наложително до 2022г. Носенето на маски ще е наложително най-малко до момента в който множеството хора не получат ваксина.

Очаква се до май или юни всички предпочитани групи да бъдат имунизирани, сподели Фаучи. До юли би трябвало да има задоволително дози ваксина, с цел да се имунизират 300 милиона души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР