Милиардер Клаус-Михаел Кюне, който се смята за най-богатия германец, става

...
Милиардер Клаус-Михаел Кюне, който се смята за най-богатия германец, става
Коментари Харесай

Най-богатият германец измисли в какво да вложи спестяванията си

Милиардер Клаус-Михаел Кюне, който се счита за най-богатия немец, става и най-големият акционер в " Луфтханза " (Lufthansa), откакто усили каузи си от 10% на 15%, оповестиха от самолетната компания. Акциите на " Луфтханза " нарастнаха с 2,4% след новината за смяната в дяловата благосъстоятелност.

14% от акциите на компанията са благосъстоятелност на немското държавно управление, което избави самолетната компания от банкрут по време на пандемията. Сумата на договорката не се оповестява към този момент, само че при цената на акциите през днешния ден подобен дял е на стойност 330 млн. евро.

Клаус-Михаел Кюне е измежду най-влиятелните предприемачи в Германия. В ранглиста на Блумбърг той беше разгласен за най-богатия човек в страната през 2021 година. Към сегашния миг заема второ място измежду милиардерите на Германия в класацията на сп. „ Форбс “ със положение от 32,7 милиарда $.

" Луфтханза ", сходно на други огромни европейски самолетни компании, се сблъсква с проблеми, свързани с дефицита на фрагменти в бранша във време на увеличено търсене на полети. Авиокомпанията към този момент анулира над 3000 полета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР