Мили Дядо Коледа, аз съм Марийка и съм на 6

...
Мили Дядо Коледа, аз съм Марийка и съм на 6
Коментари Харесай

Стратегия за детето вместо Торбалан

Мили Дядо Коледа, аз съм Марийка и съм на 6 години . Пиша ти това писмо през май, с цел да накараш нашите политици до Коледа да тръгнат на учебно заведение и да стартират да пишат на понятен език.

 
Защото в последно време са написали нещо, наречено Стратегия за детето, от което нито аз, нито мама и баща разбираме нещо. Нищо не схващат и комшиите, обаче всяка вечер идват у нас на ракия и стартират да се карат.
Според баща, това сякаш трябвало да резервира от принуждение децата, когато родителите им ги бият, а съгласно съседката Пепа, в случай че някой реши да удари на детето си пестник, напряко ще му го вземат и ще го дадат на гей двойките на Скандинавския полуостров.
Според комшията Пешо тактиката напряко би трябвало да се забрани със закон и отлично на Бате Бойко.

Мили Дядо Коледа, аз още не знам какво е това гей двойки, но несъмнено е нещо доста неприятно, тъй като и баща, и комшията псуват, като се стигне до такава степен. Не знам и кой е Бате Бойко, но несъмнено е нещо като Батман, щом може да спре с една ръка тактиката, дето изобщо не знам какво съставлява.

Казват ми, че цялата тази тактика била написана за мене, но аз добре си пребивавам и без нея, почтено да ти кажа.

Съседчето Митко го бият през ден, но гледат да не му остават синини. Идват едни лелички, дето споделят, че били от обществените служби, пият по едно кафе и си потеглят, а бащата на Митко изяснява, че е паднал по стълбите.

Мили дядо Коледа, в случай че тактиката ще помогне на Митко, прати я на всички политици по елена Рудолф, нищо, че ти пиша писмото на първи май.  Ама имам възприятието, че и да се одобри тази Стратегия, Митко отново ще си го млатят у тях и ще изясняват, че е паднал по стъпалата.

Защото у нас има едни хора, които си изкарват хляба, единствено като пишат тактики . Има и едни други, които наподобяват на дядо Торбалан - изкарват си хляба единствено като плашат близките. Като се съберат едните и другите, мама към този момент не става от компютъра и единствено разисква с другите бг-мами по кое време ще ме вземат шведските гейове, пък аз желая най-малко пет минути да си поиграе с мене.
Ама няма по какъв начин - би трябвало да се бори със тактиката, другояче може някой обществен служащ с 500 лв. заплата да ме отнеме и да ме продаде в чужбина. Вярвам, че не е лесна борба.
Затова, благи Дядо Коледа, поработи малко и през май и накарай политиците ни и съда да си свършат работата.

Чувала съм, че правата на децата можело да се пазят и без тактики, имало там някакви други закони, дето сякаш работят. Ако е правилно, значи няма потребност от тъпи тактики, за които едни чичковци и лелички са взели едни пари, и могат с тях да купят топка на Митко. Отказвам се от подаръка си за идната Коледа, в случай че ми изпълниш желанието. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР