Милано. Преди около година Ломбардия, икономическото сърце на Италия, се

...
Милано. Преди около година Ломбардия, икономическото сърце на Италия, се
Коментари Харесай

Die Welt: Как „Спутник V“ се оказа в Монца

Милано. Преди към година Ломбардия, икономическото сърце на Италия, се трансформира в огнище на ковид – първото огнище на новата зараза в Европа, в продължение на доста седмици пресата беше цялостна със заглавия, че здравната система в района е на ръба на колапса, напомня немският вестник Die Welt

Производството на съветската ваксина „ Спутник V “ би трябвало да стартира там през юли, заяви във вторник Италианско-руската комерсиална камара. И това макар обстоятелството, че Европейската организация по медикаментите (EMA) към момента не е издала съответното позволение за съветската ваксина.

Според Търговската камара швейцарският фармацевтичен тръст Adienne е постигнал съглашение за започване на производството на ваксини с Руския фонд за директни вложения (РФДИ), който отговоря за разпространяването на „ Спутник V “. Препаратът ще се създава покрай град Монца край Милано. Планирано е да се произведат 10 милиона дози до края на годината. Председателят на Търговската камара Винченцо Трани назова договорката " историческа " и съобщи, че може да се смята за доказателство, че бизнес връзките с Италия надвиват над политическите разделения.

По този метод Италия ще стане първата страна от Европейски Съюз, която ще създава „ Спутник V “. Новината е следващият агитационен триумф за съветския президент Владимир Путин, който съгласно специалисти употребява имунизацията като геополитически инструмент.

Въпреки че „ Спутник V “ излезе на пазара преди шест месеца, ненадейно малко хора са били имунизирани в самата Русия. От друга страна, РФДИ сполучливо пуска имунизацията на пазарите по целия свят. Като цяло имунизацията се употребява допълнително от 30 страни и е записана в 47 страни.

А страните от Европейски Съюз демонстрират интерес към съветската ваксина. В Унгария, Словакия и Чешката република тя към този момент е получила позволение или се подлага на съответните процедури на национално равнище.

Фактът, че Италия ще бъде първата страна от Европейски Съюз, където ще се създава „ Спутник V “, е изненада единствено на пръв взор. При по-внимателна инспекция излиза наяве, че вниманието на обществеността към съветската ваксина в Италия непрестанно нараства през последните седмици. Той доближи своя връх, когато дребната страна Сан Марино, заради липса на други възможности, стартира имунизация с съветската ваксина преди към две седмици.

В резултат на това дясноцентристкият съюз в италианския парламент стартира да оказва напън, с цел да се разреши потреблението на „ Спутник V “ в Италия. Бившият министър-председател на страната и дълготраен другар на Владимир Путин Силвио Берлускони съобщи, че имунизацията „ Спутник V “, съгласно специалисти, работи " ужасно ", цитира думите му La Repubblica. Необходимо е да се приготви и насърчи производството на ваксина в Италия, сподели той.

Берлускони не е единственият, прочут със своите другарски връзки с Путин. В предишното Италия непрестанно се е придвижвала към доближаване с Москва, в това число заради мощни стопански връзки. Много италиански артикули се изнасят за Русия, а Италия от своя страна зависи от доставките на съветски газ.

Пореден растеж в руско-италианските връзки настъпи след последните парламентарни избори в Италия. Двете проруски партии, които завоюваха изборите - популисткото Движение „ 5 звезди “ и националистическата партия „ Лига “ - затвърдиха по-голяма отвореност към Русия в съдружното си съглашение, както и премахването на глобите. Двете партии в този момент са показани в новото държавно управление на Марио Драги, дружно с партията на Берлускони „ Напред Италия “.

Прессекретарят на Италианско-руската комерсиална камара Стефано Маджи съобщи в изявление за Die Welt, че договарянията за производството на „ Спутник V “ в Италия се водят от октомври предходната година. Споразумението е подписано и обществено оповестено тъкмо в този момент, тъй като „ Спутник V “ неотдавна получи необятно утвърждение от научната общественост. " Така че работата по съглашението се форсира ", сподели Маджи.

Всъщност след публикуването на резултатите от изследването в списанието The Lancet, което удостоверява, че имунизацията е ефикасна при 91,6% от пациентите имаше коментар от Италианския институт по инфекциозни заболявания. Тази организация, която има огромна тежест в полемиките за ковид, удостовери, че съветската ваксина работи не по-зле от други препарати, които към този момент се употребяват в Европейски Съюз.

Вдъхновен от такава поддръжка, РФДИ предприе идната стъпка предходната седмица и показа на Европейската организация по медикаментите данните, нужни за пускане на процедурата за регистрация на „ Спутник V “.

По-рано имаше подозрения дали Русия в действителност има намерение да получи позволение за потребление на имунизацията в Европейски Съюз, защото в началото РФДИ даде незадоволително данни. Този проблем към този момент е позволен. Говорител на европейската организация удостовери във вторник, че организацията към този момент разполага с задоволително данни, с цел да стартира по този начин наречения непрекъснат обзор, който ще започва процеса на регистрация.

Според Маджи, това съглашение е значим сигнал за Италия. Това значи, че фирмите, основани в Италия, имат потенциала да създават коронавирусна ваксина. Все още не е ясно дали държавното управление на страната ще реши да закупи създадената ваксина. То не изигра никаква роля в договарянията по съглашението.

Властите на Ломбардия също обявиха във вторник, че не са знаели за съглашението сред Adienne и РФДИ. Те особено подчертаха, че са научили за него от медиите. „ Това съглашение е от извънредно цивилен темперамент и се подписва сред двете участващи страни. “

Въпреки че италианските управляващи ясно се дистанцираха от това съглашение, Русия към този момент може да го смята за триумф на своята агитация. Всъщност Москва непрекъснато твърди, че Западът се нуждае от помощта на Русия в битката против коронавирусната рецесия. Този сюжет се вписва добре в известията на съветските медии за началото на имунизацията в Сан Марино, което стана допустимо с помощта на „ Спутник V “, както и в известията за това по какъв начин чужденци пътуват частно до Русия, с цел да се имунизират против ковид.

В отчета на Италианско-руската комерсиална камара се споделя още, че новаторските технологии ще разрешат на Италия " да управлява целия индустриален развой на препарата ". Това може да се смята за значимо в Европейски Съюз, който към момента не е в положение се оправи със узаконяването на имунизациите, както и и със самата имунизация.

От една страна, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази неодобрение от обстоятелството, че на представителите на Европейската организация по медикаментите не е позволен достъп до предприятията, произвеждащи „ Спутник V “. От друга страна, италианският министър председател Марио Драги в края на предходната седмица, съгласно управляващите на Европейски Съюз, страната му блокира износа на 250 хиляди дози ваксина от AstraZeneca за Австралия, защото производителят не извърши обещанието за доставката на препарата, обещано по-рано на Европейски Съюз. Ако производството бъде открито извънредно в Европейски Съюз, и двата казуса ще бъдат решени.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР