Милан и Интер излизат в 229-ото Derby della MadonninaDerby della

...
Милан и Интер излизат в 229-ото Derby della MadonninaDerby della
Коментари Харесай

Горещи страсти с дербито на Милано този уикенд по MAX Sport

Милан и Интер излизат в 229-ото Derby della Madonnina
Derby della Madonnina е акцентът във футболната стратегия на през уикенда. Голямото дерби сред градските противници Милан и Интер идва в XXII кръг на Серия А и носи още по-голям заряд от нормалното, защото и двата тима са директни противници в челото на класирането. Преди кръга Милан дели първото място в подреждането с Наполи с по 31 точки, до момента в който Интер е на 3-та позиция, само че с закъснение от 7 точки и сега е с 24.

През седмицата „ росонерите “ изиграха следващия си неуверен мач в UEFA Шампионска лига, само че пък в Серия А са във впечатляваща серия от 7 следващи победи. От друга страна „ нерадзурите “ изостанаха в точките след няколко тежки следващи мача против Аталанта, Лацио и Ювентус, само че завоюваха последните си две срещи и влизат в дербито с високо вдигната глава и упоритостта да понижат разликата с градския противник.

Това ще е 229-ият формален мач сред двата отбора в над 100-годишната история на тяхното съревнование, като общата статистика е на страната на Интер. „ Синьо-черните “ са спечелили 84 победи, 67 срещи са приключили наедно, а 77 с триумф за „ червено-черните “. Головата разлика е 315:304 в интерес на Интер. Милан и Интер ще се изправят един против различен в неделя, 7 ноември, от 21:45 ч. и феновете ще могат да гледат мача директно по MAX Sport 3.

Серия А ще предложи и още един любопитен конфликт този уикенд, Ювентус – Фиорентина. Двубоят обичайно е с огромен заряд за почитателите на двата тима, само че този път интригата няма да е единствено на трибуните, а и на терена, защото те са на близки позиции в класирането. „ Виолетовите “ са на 7-о място с 18 точки, а „ Старата госпожа “ на 9-а позиция с 15 т. Мачът Ювентус – Фиорентина е на 6 ноември от 19:00 ч. и ще бъде излъчен директно по MAX Sport 3.

Испанската LaLiga също ще предложи любопитни дуели тази седмица. Най-горещо ще е в Севиля, където двата локални отбора ще се изправят в El Gran Derbi. Бетис и Севиля може и да не са измежду най-титулуваните тимове в Испания, само че пък почитателите им се славят като едни от най-запалените на Иберийския полуостров и дербито им неслучайно си е заслужило сходно название. Представянето и на двата тима от началото на сезона е ужасно, което внася спомагателна страст преди дуела. Севиля сега заема 3-то място в класирането с 24 точки – единствено 1 точка по-малко от водача Реал Сосиедад, до момента в който Бетис е на 5-а позиция с 21 т.

Дербито Бетис – Севиля е в неделя от 22:00 ч. и ще бъде предавано директно по MAX Sport 4.

Традиционно през уикенда феновете ще могат да се радват и на мачовете на трите огромни в LaLiga. Продължава да е любопитна обстановката към Барселона. Каталунците завоюваха първата си победа под управлението на Сержи Бархуан, само че тя бе в Шампионската лига (с 1:0 против Динамо Киев през седмицата), а в този момент ще търсят и първи триумф с новия треньор и в шампионата. В идния мач Барса гостува на Селта, а срещата е на 6 ноември от 17:15 ч. и ще бъде предавана директно по MAX Sport 4.

Реал Мадрид също ще играе в събота, като излиза в столичния конфликт против Райо Валекано. Двубоят е от 22:00 ч., също по MAX Sport 4. Дерби се обрисува и на „ Местая “, където Валенсия ще одобри първенеца Атлетико Мадрид. И двата тима са на незадоволителни позиции, по отношение на техните упоритости и трите точки наподобяват наложителни. Атлетико е на 4-то място, до момента в който Валенсия е едвам 10-и. Мачът сред двата тима е в неделя от 17:15 ч. по MAX Sport 4.

Извън футбола се обрисува шоу и за почитателите на бойните спортове. Във втора поредна седмица в UFC ще бъдат заложени два шампионски пояса. Това ще стане по време на UFC 268, което ще се организира в именитата зала „ Медисън Скуеър Гардън “ в Ню Йорк. В главния конфликт Камару Усман ще опита да направи поредна отбрана на купата си в полусредна категория. За повторно негов противник ще е Колби Ковингтън, който победи преди съвсем две години при първата си отбрана, откакто завоюва пояса против Тайрън Уудли. Другият дуел за купа ще е в категория сламка при дамите сред Роуз Намаюнас и Вейл Жанг. Намаюнас лиши пояса на Жанг през април и в този момент е време за реванш. UFC 268 ще стартира в ранните часове на неделния ден – от 05:00 ч., и ще се излъчва директно по MAX Sport 2.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР