Микаела Шифрин спечели световната титла в гигантския слалом от първенството

...
Микаела Шифрин спечели световната титла в гигантския слалом от първенството
Коментари Харесай

Микаела Шифрин стъпи на световния връх за седми път

Микаела Шифрин завоюва международната купа в гигантския слалом от шампионата в Куршавел/Мерибел. Трофеят е първи за нея в дисциплината и общо седми от шампионати на планетата. По този метод тя се изравни с митове като Аня Персон, Мариел Гойтшел, Марсел Хиршер и Тони Зайлер. Любопитното е, че единствено преди ден АП популяризира новината за решението на Шифрин да се раздели с дългогодишния си треньор Майк Дей в разгара на шампионата.

Американката приключи с 12 стотни пред сребърната медалистка Федерика Бриньоне от Италия, а норвежката Рагнилд Мовинкел остана с бронз. Шампионката от последното Световно - Лара Гут-Бехрами остана четвърта и не съумя да отбрани купата си, а огромното отчаяние за домакинската аудитория бе обвързвано с Теса Уорли. Французойката даде второ време след първия манш и караше за купа, само че позволи неточност и падна, което обрече очакванията на почитателите да видят своя сънародничка на подиума.

Титлата на Шифрин бе първа самостоятелна за Съединени американски щати на международното състезание във Франция. Заедно с тази в смесеното отборно съревнование в паралелния слалом, американците към този момент имат два златни медала и са равни на върха в класирането с Швейцария и Италия.

Двете български скиорки останаха отвън челните 30 на надпреварата в Куршевел. Луиза Бертани се класира на 35-о място с общо време 2:16.28 минути, а Юлия Златкова се класира на 42-а позиция с 2:25.78 минути.

Програмата на Световното състезание в Куршевел и Мерибел продължава на следващия ден с мъжкия великански слалом, в който присъединяване ще вземат трима българи. Това ще са Алберт Попов и братята Камен и Калин Златкови. Двата манша на надпреварата започва надлежно в 11:00 и 14:30 часа българско време./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР