Михаил Саакашвили обяви, че започва главна стачка. Бившият грузински президент

...
Михаил Саакашвили обяви, че започва главна стачка. Бившият грузински президент
Коментари Харесай

Бивш грузински президент обяви гладна стачка

Михаил Саакашвили разгласи, че стартира основна стачка. Бившият грузински президент сега излежава присъдата си в болница. Причината за решението му е, поради това, че службата за осъществяване на наказванията не му е разрешила да участва по видеовръзка на правосъдно съвещание, на което съдът да се произнесе по молбата му за освобождение по здравословни аргументи, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

„ Михаил Саакашвили е почнал гладна стачка, настоявайки да му бъде разрешено да взе участие в правосъдно съвещание посредством видеоконферентна връзка “ от болничното заведение, където от няколко месеца е лекуван под защита, сподели неговият юрист Дито Садзагличвили, представен от Франс прес. 

Съдебното съвещание на тбилиския градски съд по въпроса за вероятно освобождение на Саакашвили по здравословни аргументи се състоя през днешния ден. На него се очакваше някогашният президент да взе участие посредством видеовръзка, само че представител на службата за осъществяване на наказванията към министерството на правораздаването на Грузия Николоз Абрамишвили сподели, че болничното заведение, в която се намира Саакашвили не разполага със съответните механически средства. В резултат на това правосъдното съвещание бе за 22 декември, заяви ТАСС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР