Михаил Минков е първото зимно попълнение на Янтра. Роденият в

...
Михаил Минков е първото зимно попълнение на Янтра. Роденият в
Коментари Харесай

Янтра уреди първо зимно попълнение

Михаил Минков е първото зимно попълнение на Янтра. Роденият в Севлиево 29-годишен централен защитник се причислява към състава на Живко Желев за борбите напролет във Втора лига и е мощно окуражен да помогне на тима за едно положително показване през пролетния полусезон.

„ Надявам се да оказа помощ на тима да реализира задачите си. От Севлиево съм, проследявам Янтра и виждам, че отборът се развива последователно в последните три години, откогато се завърна в професионалния футбол. Предвид структурата на клуба и това, което се прави тук, имам вяра че могат даже да се преследват и по-високи цели “, показа новото попълнение на габровския отбор.

Зад гърба си Минков към този момент има близо 200 мача в родния  професионален футбол, 18 от които в елита с екипите на Видима Раковски и ЦСКА 1948. Възпитаник е на школата на Видима Раковски и с клуба от Севлиево дебютира в „ А “ група напролет на 2012-та. Викан е и в младежкия народен тим на България. В следствие професионалният му футболен път минава през тимовете на Калиакра, Банско, Етър, Литекс, Добруджа, Локомотив (ГО) и ЦСКА 1948. Тази есен Минков беше в състава на Монтана.

В Габрово Минков още веднъж ще работи под управлението на Живко Желев, с който бяха дружно през сезон 2017/2018 в Литекс.

„ Познавам Живко Желев, той обича тима да практикува бърз и комбинативен футбол, който ми подхожда и на мен. Убеден съм, че резултатите ще дойдат през втория полусезон. Предвид обстановката в групата, дребните разлики в точките на тимовете и това, което виждам като капацитет в състава и колектива в съблекалнята, несъмнено съм оптимист. Тази краткотрайна позиция безусловно не подхожда на Янтра и се надявам, че това ще си проличи напролет “, добави оптимистично Минков.

Новият „ ковач “ тренира със състава от началото на седмицата и ще вземе присъединяване в контролата с Берое този петък в Стара Загора.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР