Михаил Горбачов вижда в Путин повече плюсове, отколкото минуси. Това

...
Михаил Горбачов вижда в Путин повече плюсове, отколкото минуси. Това
Коментари Харесай

Горбачов: Путин има повече плюсове, отколкото минуси

Михаил Горбачов вижда в Путин повече плюсове, в сравнение с минуси. Това стана ясно от думите му пред публицисти при представянето на новата си книга  " Оставам оптимист ". 

Да описа за перестройката беше значимо за мен, тъй като множеството младежи нямат разбиране за това време. Иска ми се да схванат от кое място е пристигнал Горбачов, да не мислят, че се е появил като дявола от табакерата, уточни Горбачов, представен от gazeta.ru. 

Президентът на Съюз на съветските социалистически републики заобикаля въпросите за Владимир Путин. В книгата си той написа за сегашния президент: " Той се прояви като мощен човек ", а пред публицистите споделя единствено, че вижда в Путин повече плюсове, в сравнение с минуси. 

Двамата имат комплицирани връзки, само че се отнасят с почитание един към различен. Двамата се отнасят добре към Юрий Андропов - " шеф " на Путин в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и политически наставник на Горбачов, отбелязва gazeta.ru.

Горбачов неколкократно поддържа Путин за негови решения от външната политика, включително за анексирането на Крим. Това би трябвало да се приветства, а не да води след себе си наказания, написа той в книгата си. 

Горбачов наблюдава и разочарованието от доста стъпки на Съединени американски щати в интернационалната политика, което съгласно него се дължи на неналичието на бистрота от страна на избрани кръгове в страната. 

Той споделя за посещаване в Съединени американски щати преди избора на Барак Обама за президент. По време на лекция го попитали какъв съвет може да даде на американците, на което той дал отговор: " Направете си перестройка ".

Горбачов поучава актуалните политици да се доверяват повече на народа си: " Не се опасявайте от народа. Той е по-умен и по-добър, в сравнение с си мислите ". 

" Никога няма да се съглася, че на Русия е непозната свободата, че тя не е нужна на народа. Свободни хора в нашата страна има повече от когато и да било... Тези хора не би трябвало да се отблъскват, не би трябвало да се гледа на тях като на врагове ", написа той в книгата си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР