Михаела Маевска е не просто помощник-треньор на Весела Димитрова. Тя

...
Михаела Маевска е не просто помощник-треньор на Весела Димитрова. Тя
Коментари Харесай

Маевска: Като гимнастичка не сбъднах мечтата си, но го направих като треньор

Михаела Маевска е не просто помощник-треньор на Весела Димитрова. Тя е разсъдъкът в страхотния тандем, който двете оформиха, и с който превзеха света на гимнастиката през последните 5 години.

Снимка: Lap.bg

Капитанът на ансамбъла, който през 2016 година зае трето място на олимпийските игри в Рио де Жанейро, незабавно след отказването се впусна в ново предизвикателство и стана част от треньорския щаб на новите " златни девойки ".

Снимка: Reuters

И както самата тя споделя " като гимнастичка не съумях да сбъдна фантазията си за олимпийско злато, само че пък го реализирах като треньор ".

" 2021-а беше една незабравима година за гимнастиката. Бях доста сигурна, че ще станем първи в Токио. Момичетата бяха толкоз готови, че само съдийките можеха да трансформират това те да не са първи ", безапелационна е Маевска.

Маевска и Димитрова се допълват съвършено. Именно в техния страховит екип се крие тайната на триумфа на ансамбъла ни: " Не мога да бъда строга като нея, само че съумявам да успокоя нещата, когато се постанова ", разкрива със загадъчна усмивка тя.

Снимка: Getty Images

Признава, че й е невероятно да направи съпоставяне сред възприятията си през 2016-а и олимпийския връх през 2020-а.

" 2016-а за мен беше доста по-емоционална, защото доста страдах и чаках този орден. Сега към този момент по различен метод одобрявам нещата. "

Снимка: Lap.bg

След кулминационната точка в Токио Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова взеха решение да прекратят кариерите си. Направиха го със зрелищен бенефис-спектакъл, наименуван " Сън ".

Следващият отбор към този момент се готви интензивно, защото летвата е вдигната много високо. Самото предизвикателство да се стартира от нулата е главната причина Михаела да продължи като помощник-треньор и на новосформирания тим.

Снимка: Lap.bg

" Имаше подозрения за момент дали да продължим, само че откакто Весела реши, че ще остане, и аз взех решение да остана. Заради предизвикването да стартираме от нулата и да създадем нов тим. ", споделя още тя и прибавя, че най-голямата мощ на отбора ни е " техният екип ".

А думата, с която Михаела би описала 2021 година е напълно простичка, само че и извънредно скъпа - благополучие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР