Миграцията на французите към по-малките населени места, която се забелязваше

...
Миграцията на французите към по-малките населени места, която се забелязваше
Коментари Харесай

Нация, която не започна да купува селски къщи, заради пандемията

Миграцията на французите към по-малките обитаеми места, която се забелязваше при първата вълна на пандемията от ковид, по този начин не се стана действителност през втората. Анализ на консултантската компания Opinionway по поръчка на организация Artemis демонстрира, че купувачите избират класическите парцели. От 22%, планиращи покупка на жилище, 18% декларират, че възнамеряват да придобият подобен в града. Това е с 10 процентни пункта повече по отношение на интервала след рухването на първата карантина и точно заради това на тази група се отделя особено внимание.

Останалите разновидности, сред които избират купувачите са жилище в селски региони - 17%, по-големи жилища - 16%, парцел с двор - 15% или в различен град - 13%.

Реално от 6% от французите, които са купили жилище, 28% декларират, че то се намира в града. За съпоставяне, през юни този % е бил едвам 8%.

Анализът демонстрира, че французите са все по-песимистично настроени по повод развиването на стопанската система на страната. Това са 78% от интервюираните. От тях 27% са крайни песимисти. С възрастта безпокойството нараства. Сериозна паника за бъдещето изпитват 68% от французите на възраст сред 18 и 24 години и 85% от хората на възраст над 65 години. Това обаче не оказва значително въздействие на пазара на недвижими парцели, защото множеството купувачи с ипотека са настроени оптимистично, или 54% от интервюираните.

По отношение политиката на банките в частта ипотечно крдитиране, 80% считат, че финансовите институции са станали по-малко изискващи по повод отпущането на заем. На противоположното мнение са 70%. Странно е, че 56% от интервюираните са на мнение, че лихвите по този тип заем са се нараснали. Това ненапълно е по този начин, само че повода е, че банките преглеждат всеки клиент самостоятелно и по отношение на риска дефинират и лихвата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР