Румен Радев приветства участници в ученически гвардейски отряди в президентската

...
Румен Радев приветства участници в ученически гвардейски отряди в президентската
Коментари Харесай

Младежи от ученически гвардейски отряди връчиха на държавния глава клетвените си обещания

Румен Радев приветства участници в училищен гвардейски отряди в президентската институция в Деня на храбростта и празник на Българската войска – 6 май.

" Българските гвардейци са един от знаците на държавността, олицетворение на родните обичаи и на славните победи на Българската войска, пример за чест и героизъм. " Това съобщи президентът Румен Радев пред младежи от училищен гвардейски отряди, които приветства през днешния ден на „ Дондуков “ 2 по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската войска. Държавният глава посрещна в президентската институция младежи от ученическия гвардейски отряд и духовия оркестър при Професионалната техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади “ - Габрово, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство „ Пейо К. Яворов “ – Гоце Делчев, Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Рудозем и Общински юношески дом – Русе.

В Гербовата зала капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания на президента и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев. Инициативата е на съдружие „ Младежки гвардейски отряди”, чиято цел е да възроди патриотичното възприятие в младежите, както и възпитанието в дух на любов към българската история и обичаи. В приветствието си президентът Радев поздрави ръководителите на младежките гвардейски отряди за сполучливото развиване на самодейността, която включва към този момент 20 юношески гвардейски отряда и 4 юношески гвардейски оркестъра.

Държавният глава приветства желанието и всеотдайността на младежите да тръгнат по стъпките на Националната гвардейска част и им подсети, че те са образец за своите връстници както в учението, по този начин и в делата си. „ Учете се от делата на строителите на модерна България и следвайте техните завещания. Растете като положителни хора и почтени българи, виновни към нашето общество и страна и не забравяйте, че всички ние разчитаме на вас, тъй като вие сте бъдещето и вярата на България, акцентира президентът Румен Радев пред младите гвардейци.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР