Microsoft за първи път от пет години обновява дизайна на

...
Microsoft за първи път от пет години обновява дизайна на
Коментари Харесай

Microsoft махна празния лист от иконката на Word

Microsoft за първи път от пет години обновява дизайна на иконките на офисния пакет Office 365. Промените ще обиден приложенията във всички операционни системи – Windows, Mac, iOS и Android.



Навярно първото нещо, което ще виждат потребителите в офисните приложения на Microsoft, е че в логотипа на Word към този момент го няма добре познатият празен лист , който се появи още през 2007 година. Празния, подготвен за писане лист виждаме към този момент цели 11 годни. Новите иконки са част от огромното възобновяване на дизайна на Office 365 и показват новите благоприятни условия на офис пакета, основани на изкуствен интелект.

„Нашето ново решение се състои в отделянето на буквата и признака от иконката, като на процедура има два пласта – един за буквата и различен за признака, които в бъдеще можем да сплотяваме и разделяме“ – разясни основният дизайнер на Office Джон Фридман (Jon Friedman).



В промоционалните изображения можем да забележим и други нови иконки – на OneDrive и Skype.

Новите иконки са единствено част от измененията, предстоящи в офисния пакет. Microsoft има намерение доста да опрости интерфейса и да добави поддръжката на Fluent Design. Обновяването ще стартира след към месец, като първи ще го получат мобилните приложения и Office 365.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР