Microsoft възлага големи надежди на своя съвместен с Qualcomm проект

...
Microsoft възлага големи надежди на своя съвместен с Qualcomm проект
Коментари Харесай

Google подготвя версия на Chrome за Windows 10 за ARM процесори

Microsoft разпорежда огромни очаквания на своя взаимен с Qualcomm план за основаване на цялостна платформа от ARM устройства с операционната система Windows 10 за ARM процесори. Тази операционна система и нейните вградени съставни елементи и приложения работят непосредствено с процесорните команди на ARM чиповете. Но всички останали приложения употребяват емулатор на х86 архитектурата, а това е прекомерно постепенно.

Днес уеб порталът MSPoweruser заяви, че Гугъл към този момент работи върху прехвърлянето на уеб браузъра Chrome към ARM процесорните указания. Портът на браузъра ще работи на новите преносими компютри с чиповете на Qualcomm и операционната система Windows 10 за ARM процесори.

Това е страхотна вест за потребителите, която обаче може да се окаже прекомерно неприятна за Microsoft, като се има поради какви старания влага софтуерният колос към привличането на повече консуматори, употребяващи Edge.

В изявление за Android Authority продуктовият шеф на Qualcomm Мигел Нунес удостовери, че се работи върху портвана версия на браузъра Chrome за ARM процесори.

Новият Chrome се чака да бъде подготвен още през 2019 година. Chrome с ARM код ще работи неведнъж по-бързо и ще икономисва ресурса на акумулаторната батерия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР