Microsoft така и не представи свой сгъваем смартфон, въпреки многото

...
Microsoft така и не представи свой сгъваем смартфон, въпреки многото
Коментари Харесай

Microsoft патентова идея за смартфон с три екрана

Microsoft по този начин и не показа собствен сгъваем смарт телефон, макар многото спекулации. Всичко остана  в областта на прототипите със Surface Duo, само че компанията към този момент гледа към идната огромна стъпка – смарт телефон с три екрана.

Журналисти откриха патент в Съединени американски щати, подаден от Microsoft, съгласно който компанията създава концепцията за уред, оборудван с три екрана. По създание концепцията надгражда проектите за Surface Duo с трети панел, обвързван към един от екраните посредством втора панта.

По този метод потребителите получават още по-голям размер на екрана, когато устройството е изцяло разгънато. Телефонът няма да е доста по-голям от актуалните сгъваеми модели, защото трите панела ще се подреждат един върху различен. Идеята очевидно е устройство с размера на смарт телефон да се трансформира в 10-инчов таблет. На база на патента обаче би трябвало да се свърши още доста инженерна работа, защото сходен уред би бил прекомерно тежък и много пълен, когато се сгъне.

Не е несъмнено по кое време и дали въобще бихме видели на пазара сходни устройства. Такива разработки имат и от други компании като най-близо до действителния артикул са TCL и Samsung, които основават и самите нагъващи се екрани. Подобен план може да бъде занимателен или даже отсрочен във времето поради прекалено много спънки, една от които е и високата цена.

А тук ще намерите още
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР