Microsoft стартира нова програма за стимулиране търсенето на грешки и

...
Microsoft стартира нова програма за стимулиране търсенето на грешки и
Коментари Харесай

Microsoft предлага до $250 000 за разкрити уязвимости в процесорите и Windows

Microsoft започва нова стратегия за стимулиране търсенето на неточности и уязвимости в процесорите.
Софтуерният колос предлага хонорари до $250 000 за разкрити в процесорите хардуерни уязвимости от вида Meltdown и Spectre . Програмата завършва в края на тази година.

„Спекулативното осъществяване на процесорни указания е в действителност нов клас уязвимости“ – сподели ръководителят на отдела по осведомителна сигурност на Microsoft. „По този метод чакаме разкриването на нови, непознати към този момент способи на атакуване„.

Ако някой успее да показва офанзива, употребяваща speculative execution, може да разчита на най-голямото заплащане от $250 хиляди.

Новата стратегия планува спомагателни $200 000 за проникването в изцяло актуализирана операционна система Windows или в Azure .

Експертът, който претендира за огромната премия от $250 000, би трябвало да показва действително настояща офанзива от вида Meltdown и Spectre, благодарение на която от компютърната система се извлича конфиденциална информация.

Първата информация за сериозните хардуерни уязвимости в процесорите на Intel излезе при започване на януари. Малко по-късно стана известно, че отчасти са наранени и процесорите на другите производители.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР