Microsoft ще започне автоматично да пренасочва потребителите на Internet Explorer

...
Microsoft ще започне автоматично да пренасочва потребителите на Internet Explorer
Коментари Харесай

Microsoft ще започне автоматично да пренасочва потребителите на Internet Explorer към Edge

Microsoft ще стартира автоматизирано да пренасочва потребителите на Internet Explorer към своя браузър Edge през идващите няколко месеца. Internet Explorer към този момент няма да съществува и потребителите или компаниите, които към момента употребяват браузъра, скоро ще стартират да виждат подкана, която вместо това ще ги пренасочи към Microsoft Edge.

Това е първата стъпка към цялостното унищожаване на Internet Explorer от съществуващите компютри и Microsoft възнамерява да издаде актуализация, която ще деактивира остаряващия браузър в бъдеще. „ В последна сметка Internet Explorer ще бъде деактивиран за непрекъснато като част от бъдеща актуализация на Windows, като в този миг иконите на Internet Explorer на техните устройства ще бъдат отстранени “, изяснява Шон Линдерсей, общоприет управител на Microsoft Edge Enterprise.

Процесът на пренасочване към Edge ще придвижи данни като пароли, желани и настройки от Internet Explorer, а опцията „ презареждане в IE режим “ ще бъде показана в лентата с принадлежности, с цел да улесни достъпа до специфичния режим, който Microsoft е вградил в Edge. Всички поддържани сега версии на Windows 10 Home, Pro, Enterprise, Education и IoT ще бъдат повлияни от отдръпването на Internet Explorer.

„ Internet Explorer няма да бъде отстранен неотложно от всички тези версии, само че ще бъде последователно пренасочен към Microsoft Edge на всички тези устройства през идващите няколко месеца “, споделя Линдерсей.

Все отново ще има основно изключение. „ За избрани версии на Windows, които сега се поддържат и се употребяват в сериозни среди, ще продължи поддръжката на Internet Explorer на тези версии, до момента в който не излязат от употреба “.

Технически Internet Explorer може да продължи още малко, само че известието от Microsoft е доста ясно: „ бъдещето на Internet Explorer е в Microsoft Edge.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР