Microsoft съобщи в официалния сайт на Office, че абонатите на

...
Microsoft съобщи в официалния сайт на Office, че абонатите на
Коментари Харесай

В приложенията на Office 365 се появи диктовка

Microsoft заяви в формалния уебсайт на Office, че клиентите на Office 365 в този момент могат да употребяват функционалността за диктуване, вградена в офис приложенията.
Новата функционалност дава опция за гласово набиране на текст във Word, в слайд на PowerPoint, писмо в Outlook или страница в OneNote. Office употребява система за различаване на тон, която Microsoft назовава „произведение на изкуството“.

Диктовката е налична единствено за клиентите на Office 365 и към този момент единствено на британски език. Очаква се напълно скоро да бъдат добавени нови езици.



За диктуването на текста е задоволително единствено включването на микрофон към компютърната система и по-късно кликването върху бутона, показващ изображение на микрофон в дясната част на менюто. Възможно е диктуването на текст в елементарен всекидневен жанр. Системата разпознава пунктуацията на потребителя и вмъква съответните препинателни знаци. Възможно е оправяне на грешките благодарение на клавиатурата без изключване на диктовката. Възможно е подаването на специфични команди за проникване на запетая, точка, загадъчен знак, абзац и така нататък

Засега няма информация, по кое време ще излязат нови езици за диктуване в Office 365.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР