Microsoft представи новата бета версия на своя фирмен браузър за

...
Microsoft представи новата бета версия на своя фирмен браузър за
Коментари Харесай

Microsoft вгради блокатора на реклами AdBlock Plus в уеб-браузъра Microsoft Edge

Microsoft показа новата бета версия на своя фирмен браузър за Android с следващ номер 42.0.02055.
Главното изобретение в новата компилация на Microsoft Edge е съществуването на вграден блокатор на реклами. За премахването на досадните банери от уеб страниците софтуерният колос е избрал AdBlock Plus . Това е най-популярната стратегия за блокиране на реклами. Информацията е на уеб-портала MSPoweruser.

Засега това е бета, а стабилната версия на Microsoft Edge с интегрирания AdBlock Plus вероятно напълно скоро ще се появи в Гугъл Play.

Редица известни експерти смятат, че решението да се интегрира външен програмен продукт за блокиране на реклами е вярно. Като образец се показва Гугъл Chrome. Фирмената политика на интернет колос планува блокирането единствено на най-досадните банери и огромни реклами. Това са към 16% от всички реклами. В същото време Android Plus отстранява почти 93% от рекламните оферти.

Мнозина смятат услугата AdBlock Plus на компанията Eyeo за прекомерно нападателна. Но съгласно нейните основатели, това мнение е неправилно: AdBlock блокира единствено прекомерно досадните реклами, отвличаща вниманието на потребителите. Към същото мнение се придържа и немският съд, който тази пролет оправда Eyeo в делото против медийния тръст Axel Springer.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР