Microsoft обяви, че ще закупи технологичната фирма за изкуствен интелект

...
Microsoft обяви, че ще закупи технологичната фирма за изкуствен интелект
Коментари Харесай

Microsoft придобива компанията за изкуствен интелект Nuance за 19,7 млрд. долара

Microsoft разгласи, че ще закупи софтуерната компания за изкуствен интелект и различаване на глас Nuance Communications Inc. за 19,7 милиарда $, защото американските софтуерен колос се стреми да ускори своята " облачна " тактика, обвързвана със опазването на здравето.

Сделката идва, откакто и двете компании, които си партнираха през 2019 година за автоматизиране на документи на клинична административна работа, завоюваха от взрива в телездравните услуги предвид на обстоятелството, че медицинските съвещания се придвижиха онлайн заради коронавирусната пандемия.

" " Nuance обезпечава пласта на изкуствен интелект (AI) в точката на доставка на здравни услуги и е пионер в действителното приложение на корпоративния AI. Заедно, с нашата партньорска екосистема, ще предоставим съвременни ИИ решения в ръцете на експерти на всички места, с цел да управляваме по-добре вземането на решения и основаване на по-смислени връзки ", съобщи изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела, добавяйки, че " ИИ (AI) е най-важният приоритет на технологията, а опазването на здравето е най-спешното му приложение ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американски военни учени са основали микрочип, който открива...

Офертата на Microsoft от $56 на акция съставлява награда от 22,86% по отношение на последното ценово затваряне на акциите на Nuance.

Техническият колос означи, че договорката ще докара до 100% нарастване на общия адресируем пазар (TAM), когато става въпрос за бранша на снабдители на здравни услуги, достигайки близо 500 милиарда $. Очаква се транзакцията да бъде финализирана до края на 2021 година, съгласно Microsoft.

След вест акциите на Nuance нарастват с близо 23% на извънборсовата търговия преди днешния старт на Уолстрийт.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Победа над пандемията от ковид може да се реализира посредством милиарди долари спомагателни инвестици...

Агенция Ройтерс припомня, че компанията Nuance оказа помощ за и също по този начин основава бизнес програмен продукт, в това число авто.

Марк Бенджамин ще остане основен изпълнителен шеф на Nuance и ще рапортува на Скот Гатри, изпълнителен вицепрезидент на Cloud & AI в Microsoft, оповестиха от компанията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР