Microsoft обяви, че продукта Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP)

...
Microsoft обяви, че продукта Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP)
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще помогне на Windows Defender в борбата със заплахите за сигурността

Microsoft разгласи, че продукта Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) ще се появи по едно и също време с Windows 10 Fall Creators Update и ще оказва помощ на фирмите да понижат времето за откриване и следствие на офанзивите на корпоративните мрежи. В основата на Windows Defender ATP лежат облачни технологии и свързващи системи за сигурност в една обща мрежа. Координацията на работата им е опростена, с помощта на конзоли за ръководство, даващи на админа цялостна картина на обстановката.

Разграничаването на действителните закани за сигурността от подправените сработвания на антивирусната стратегия и защитната стена — това не е лесна задача, която в допълнение се усложнява в огромните корпоративни мрежи. Windows Defender Advanced Threat Protection обаче оказва помощ за разкриване и проучване на случаите, а с последната актуализация в арсенала ще влезе и средство, основано на изкуствен интелект.

Автоматичната Технология за следствие на случаите с потребление на изкуствен интелект се основава на решението на компанията Hexadite, която се причисли към Microsoft през юни 2017 година Сега Windows Defender ATP Windows Defender може освен да открива заканите, само че и автоматизирано да ги проверява, а също и да дава на службата за сигурност информация за това, какви дейности би трябвало да предприеме за разрешаване на случая и премахването на уязвимостите.

“Нашата цел е да изведем сигурността на едно ново равнище и да дадем на нашите клиенти средства за отбрана и разкриване, с които те постоянно ще могат да отговорят на всички провокации на постоянно изменящия се свят на киберопасности” — споделя Тери Майерсън, вице-президентът на Windows and Devices Group.

Windows Defender ATP към този момент е конфигуриран на повече от 2 милиона устройства и всекидневно обработва към 970 милиона събития, свързани със сигурността.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР