Microsoft имат амбициозни планове за бъдещето на Cortana, дигиталният асистент

...
Microsoft имат амбициозни планове за бъдещето на Cortana, дигиталният асистент
Коментари Харесай

Microsoft иска да интегрира Cortana в Google Assistant

Microsoft имат амбициозни проекти за бъдещето на Cortana, цифровият помощник на компанията. Сатя Надела не счита обаче да бори съперниците тук – Alexa на Amazon, Siri на Apple и Гугъл Assistent. Напротив, той желае Cortana да работи с тях. Това съобщи персонално изпълнителният шеф на Microsoft тази седмица в изявление за The Verge.

Според Надела, Cortana би трябвало да е наличен за всеки консуматор на Microsoft 365. „ Би трябвало да може да употребявате Cortana в Гугъл Assistant, да може да го достигате посредством Alexa, тъкмо, както употребявате приложенията си на Android и iOS, тъй че това най-малко ние виждаме за бъдещето “, изяснява той.

Думите на Надела идват скоро след разкритието на Кевин Скот, основният софтуерен отговорник в Microsoft, който съобщи, че потребителите на продуктите на компанията да не чакат скоро от Редмънд появяването на смарт колонка, сходна на Apple Homepod.

„ По отношение на смарт представителите, ние работим с няколко наши сътрудници, които работят по няколко неща, задвижвани от Cortana и ние сме супер разчувствани от това. Но не очаквайте артикул, носещ името ни – като смарт представител – който да дава достъп на потребителите до Cortana “, декларира той в изявление за VentureBeat.

Що се отнася до Надела, думите му звучат разумно на фона на актуалната картина. Гугъл споделиха по-рано, че се чака Assistant да доближава един милиард устройства още преди края на този месец. Alexa пък шрисъства на 28 000 устроства, идващи от 4500 компании. Именно и поради това беше оповестено предишното лято съдействие сред Amazon и Microsoft за интеграцията на Cortana и Alexa.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР