Miami Open, полуфиналКарлос Алкарас – Хуберт Хуркач 7-6(5), 7-6(2)Карлос Алкарас

...
Miami Open, полуфиналКарлос Алкарас – Хуберт Хуркач 7-6(5), 7-6(2)Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Алкарас мина и през Хуркач и ще играе за титлата в Маями


Miami Open, полуфинал

Карлос Алкарас – Хуберт Хуркач 7-6(5), 7-6(2)

Карлос Алкарас продължи чудесното си показване на шампионата в Маями. Испанецът отстрани защитаващия купата Хуберт Хуркач след трагична борба и доближи до първия Мастърс край в кариерата си. След този триумф младежът ще се изкачи до №12 в международната класация, а при възможна купа във Флорида ще бъде 11-и в подреждането. В случай, че победи в неделя, той ще стане и най-младият първенец в историята на конкуренцията.

В мача за трофея негов конкурент ще бъде Каспър Рууд, който нощес в профил сензацията на шампионата Франсиско Серундоло.

Хуркач пласира 13 аса против единствено три за Алкарас, само че все пак испанецът беше по-резултатен както на сервис (61-59), по този начин и на ретур (27-20). И двамата имаха по три благоприятни условия за пробив в хода на дуела, само че не осъществиха нито една от тях. Един от главните фактори за триумфа на Алкарас бяха неговите 70% извоювани точки на втори сервис (16/23), до момента в който успеваемостта на Хуркач по този индикатор бе много по-скромните 45% (13/29).

В първия сет Хуркач имаше брейкпойнт при 4-3, до момента в който Алкарас стигна до два шанса за пробив при 5-5, само че икой от тях не се възпозлва от опциите си. при 5-6, 30-0 испанецът прояви великодушие, като предложи да преиграят точката след погрешно присъждане на рефера. Последвалият тайбрек стартира по-добре за Хуркач, който поведе с 5-3. Алкарас обаче обърна резултата и стигна до сетпойнт, който осъществя след отличен бекхенд и по този метод се наложи със 7-6(5) в първата част.

Вторият сет се разви по подобен сюжет, като испанецът пропусна късмет за пробив при 1-0, само че отрази два брейкпойнта при 5-5. Така възпитаникът на Хуан Карлос Фереро увеличи успеваемостта си на избавени точки за пробив в шампионата на 15/17. В последна сметка се стигна до нов тайбрек, в който младежът съумя да поведе с 4-1 след няколко непредизвикани неточности на Хуркач.

Полякът опита да редуцира пасива си, само че при 5-2 Алкарас пласира чудесна къса топка, след което неговият конкурент изпрати топката в мрежата при опита си да отрази минаващия му удар и по този начин втората ракета на Испания победи със 7-6(5), 7-6(2) по-късно повече от два часа на корта.

„В момента изпитвам голям брой страсти. Точно за такива моменти мечтаех като дете. Страхотно е да съм на край в Маями. Обичам да играя тук. Феновете са невероятни. За финала ще подходя като към мач от първи кръг и ще се постарая да не бъда нервозен. Мисля, че ни чака страховит дуел, на който ще се насладая“ – разяснява Алкарас след дуела.

„Беше му мъчно да връщам първия му сервис, само че бях квалифициран за дълъг и сложен мач, както се и случи. В началото ретурът ми не беше изключително добър и още тогава усетих, че най-вероятно ще играем най-малко един тайбрек. Този мач бе малко по-различен от предходните ми в шампионата, само че във всеки случай тази победа е от голямо значение за мен“ – добави международният №16.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР