Метрото е пример за иновативни решения в строителството, които са

...
Метрото е пример за иновативни решения в строителството, които са
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: След 4 години Софийското метро ще бъде 61 километра

" Метрото е образец за новаторски решения в строителството, които са от основно значение за града. "

Това съобщи на конференция в УАСГ, отдадена на 25-тата годишнина от построяването на първите станции на Софийското метро, кметът на София Йорданка Фандъкова, имайки поради работата на машините за продупчване на тунели.

" Сега чакаме машината да продължи по новия сектор, който следва да строим в кв. " Слатина ". В момента строим три километра през регион " Подуяне ", а тази година ще стартира създаване на нови 6 километра през " Слатина ", край зала " София " и София тех парк до Окръжна болница, тъй че до края на годината ще строим към този момент нови 9 километра от метрото ", осведоми Фандъкова.

Според нея по този метод се подсигурява както със стартирано строителство, по този начин и с подсигурените средства, че след 4 години Софийското метро ще бъде 61 километра и над 500 хиляди души дневно ще имат опция да го употребяват.

" С тези два нови сектора делът на метрото в градския превоз ще доближи 50 % от общия дял на публичния превоз. Това значи, че за по-малко от две десетилетия ще сме построили напълно нова транспортна мрежа ", добави Йорданка Фандъкова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР