Метеорит колкото футболна топка се е разбил в оризово поле

...
Метеорит колкото футболна топка се е разбил в оризово поле
Коментари Харесай

Метеорит колкото футболна топка падна в Индия

Метеорит колкото футболна топка се е разрушил в оризово поле край село в източната част на Индия, оповестява БГНЕС. Скалата се е приземила в село Махадева в щата Бихар, тежи 13 кг и има свойствата на магнит, показва в свое изказване губернаторът на щата.

В момента галактическата канара е изложена в музея на Бихар, само че ще бъде превозена до научния център „ Шрикришна “ за разбор, където ще бъде доказано сигурно дали става дума за астероид, декларира още губернаторът Нитиш Кумар.

Въпреки че наподобяват като нормално парче канара, метеоритите постоянно са много по-тежки и външната им обвивка е обгорена и наподобява „ по-блестяща “. Освен това те имат и магнитни свойства.

„ Метеоритите са от необикновен интерес за откривателите, които ги изследват, с цел да получат информация за сформирането и еволюцията на Слънчевата система “ съобщи Стивън Ехлерт от Института за астероиди към НАСА.

По своята същина метеоритите са „ галактически скали “ – парчета от комети или метеорити, които са в орбита към Слънцето, написа TrafficNews.  Те се трансформират в метеори, или падащи звезди, когато навлизат в земната атмосфера и изгарят преди да паднат на повърхността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР