Метаболизмът е сложен процес, благодарение на който тялото превръща приетата

...
Метаболизмът е сложен процес, благодарение на който тялото превръща приетата
Коментари Харесай

Водата повишава енергията и обмяната на веществата

Метаболизмът е комплициран развой, с помощта на който тялото трансформира признатата храна в сила. За всичко, което правите, е нужна сила, а водата играе основна роля в метаболичните процеси на организма, които контролират всичко, протичащо се в човешкото тяло.

Водата съставлява към 90 % от кръвната плазма. Поддържайки тялото добре хидратирано вие ще подобрите общото положение на кръвоносната си система. Кръвта е тази, която доставя клетките с О2 и други скъпи субстанции.

Следователно нарасналият банкет на вода ще докара до повече О2 в мускулите, които ще могат да изразходват повече сила. Колкото повече кръв се изпомпва от сърцето, толкоз повече О2 отива към клетките, тъканите и органите в тялото. Така те покачват способността си да обменят субстанции, нужни за тяхното вярно деяние.

Хранителна стойност

 Вода

Тялото се нуждае от вода, с цел да поддържа естествените си физиологични функционалности, в това число дишането, кръвообращението и отделянето.

Малко хора считат водата за хранителна, само че в последна сметка тя съставлява към 2/3 от тежестта на човек, тъй че може би тя е с най-хранителната съставна част от всички, които одобряваме. Изследвания потвърдиха, че човек може да увеличи обмяната на веществата посредством пиянство на повече вода.

Според изследване, извършено в Германия, хората, които пият по две чаши с вода повече от нормалното, отслабват доста по-лесно от останалите. Специалистите предлагат дневно да се изпиват най-малко 8 огромни чаши с вода. Съответно ниската консумация на транспарантната безвкусна течност води до закъснение на метаболизма.

Хубаво е да се пие вода още преди да сте ожаднели. В противоположен случай, в случай че към този момент усещате жадност – то тогава тялото ви към този момент е почнало да се дехидратира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР