Meta проучва изграждането на нова, самостоятелна платформа за споделяне на

...
Meta проучва изграждането на нова, самостоятелна платформа за споделяне на
Коментари Харесай

Meta проучва изграждането на нова платформа, конкурент на Twitter

Meta изследва построяването на нова, независима платформа за шерване на текстови актуализации, което може да се окаже най-големият нов съперник на Twitter.

„ Ние имаме вяра, че има опция за настрана пространство, където основатели и публични фигури могат да споделят навреме информация за своите ползи “, сподели представител на Meta в изказване за CNN. 
-->
Платформата ще бъде децентрализирана, което значи, че потребителите биха могли да основават разнообразни общности, всяка със лични правила, а не една централна платформа, следена от Meta. Концепцията е сходна на Reddit или Discord, само че е отклоняване от метода, по който действат другите платформи на Meta.

Инициативата, с кодово име P92, е в начален стадий и се управлява от ръководителя на Instagram Адам Мосери. Към момента от Meta не дават коментар. Редица новостартиращи платформи през последните месеци се пробваха да се възползват от рецесията на Twitter.

Mastodon, децентрализирана обществена мрежа, която започва през 2016 година, усили потребителската си база от 300 000 консуматори до повече от 2,5 милиона в седмиците, откакто Мъск приключи придобиването на Twitter в края на октомври. Но неговият напредък се забави през последните месеци, частично защото потребителите се борят с малко по-непростия и комфортен за потребителя темперамент на децентрализираната платформа.

Нова услуга от Meta обаче може да се възползва от съществуващата огромна потребителска база на другите платформи на компанията, в това число двата милиарда души, които употребяват Фейсбук всекидневно.

Плановете за нова платформа идват, защото Meta също трансформира тактиката за своите по-стари платформи, наблягайки на видео и целесъобразно наличие в опит да се конкурира по-добре с TikTok. По-рано тази седмица ръководителят на Фейсбук Том Алисън сподели пред CNN, че приложението тества наново включване на известия, тъй че потребителите да не би трябвало да отиват в настрана приложение, с цел да споделят наличие, което намират във Фейсбук. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР