Местните власти в окупирания украински град Енергодар съобщиха, че руски

...
Местните власти в окупирания украински град Енергодар съобщиха, че руски
Коментари Харесай

Гранати летяха по проукраински митинг в Енергодар

Местните управляващи в окупирания украински град Енергодар оповестиха, че съветски войски са разпръснали със мощ проукраински протест и са задържали някои от участниците , съобщи Ройтерс.

Местни поданици са се събрали в центъра на неголемия южен град, с цел да обменят отзиви и да пеят украинския народен химн. Пристигнали съветски бойци и наблъскали някои от тях в камионетки , заяви локалната администрация в онлайн пост.

" Окупаторите разпръскват протестиращите с детонации ", се споделя в настрана известие в Телеграм. Споделено бе и видео, на което се вижда по какъв начин голям брой зашеметяващи гранати са хвърлени на площад, където се образуват облаци от бял пушек, директно до основния културен център на града.

В известията съветските войски са упрекнати също, че през днешния ден са обстрелвали друга част от града , вследствие на което четирима души са ранени.

В Енергодар, град ситуиран на крайбрежията на река Днепър в Южна Украйна, живеят служащи от близката Запорожка АЕЦ - най-голямата в Европа, която също е окупирана от съветски войски. За другият окупиран нуклеарен обект - " Чернобил " бе обявено, че в средата на седмицата съветските войски са предали ръководството и са се отдръпнали на север.
 Турция дава кораби за евакуация от Мариупол, Кадиров заповядва взлом
Турция дава кораби за евакуация от Мариупол, Кадиров заповядва взлом

Няма отговор от съветските управляващи

Най-ожесточените сражения се водят от Изюм до Харков , където съветските войски се пробват да навлязат в Донбас, заяви съветникът на украинското министерство на вътрешните работи Вадим Денисенко .

" Ключовата посока оста от Изюм до Волноваха. Това е главната посока, в която руснаците желаят да се движат.

Успоредно с това, несъмнено, има и Л уганска област, Рубижне, Лисичанск, Северодонецк и Мариупол . " Това е най-тревожната обстановка, тревожни борби ", сподели той.

Украинските военни оповестяват и за ракетен огън в региона на Днепропетровск . Повредена е железопътна линия и придвижването на влаковете е спряно. Местните управляващи оповестиха, че няма починали.
 Отварят 7 филантропични коридора за евакуация в Украйна
Отварят 7 филантропични коридора за евакуация в Украйна

Сред тях има маршрут за изтегляне на хора с частен превоз от Мариупол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР