Местните избори запазиха статуквото в Бургаската област и част от

...
Местните избори запазиха статуквото в Бургаската област и част от
Коментари Харесай

Бургаска област: 8 кметове спечелиха на първи тур

Местните избори резервираха статуквото в Бургаската област и част от сполучливите кметове завоюваха нов мандат в общините си, само че имаше и няколко съществени изненади.

На първи тур безапелационно завоюваха Димитър Николов (ГЕРБ) в Бургас, Иван Алексиев (ГЕРБ) – Поморие, Васил Едрев (ГЕРБ) – Айтос, Георги Лапчев (ГЕРБ) – Царево, Жельо Вардунски (ГЕРБ) -Камено, Илиян Янчев (ГЕРБ) - Малко Търново, Николай Димитров в Несебър и Исмаил Осман (ДПС) – Руен, оповестява "Флагман ".

Балотаж след седмица ще има в Созопол, където Тихомир Янакиев от Българска социалистическа партия бе огромната изненада и завоюва 3341 гласа против 2419 гласа за Красимира Германова от ГЕРБ. Янакиев бе на косъм от победа на първи тур.

По всичко наподобява, че ще има и в Приморско, където досегашният кмет доктор Димитър Германов ще излезе против Стоян Василев от Политическа партия МИР. Към 01 часа на 28-ми октомври двайсетина гласа лишаваха Димитър Германов от победа на първи тур.

Утре сутринта ще стане ясно дали кандидат-кметът на ГЕРБ в Средец Иван Жабов ще отиде на балотаж. Очаква се инфарктна вечер в Средец, тъй като всеки глас ще е решителен. От една страна Жабов е на границата да завоюва още на първи тур, а от друга двамата опозиционни претенденти – Живко Гърков от Съюз на демократичните сили и Иван Кичев от Българска социалистическа партия са с извънредно близки резултати.

Карнобат ще е другата община със сигурен балотаж – сред досегашния кмет Георги Димитров и претендента на Българска социалистическа партия Тодор Байчев. Двамата са с доста близки резултати и вторият тур е непредсказуем.

В Сунгурларе в неделя един против различен ще се изправят Хатидже Георгиева от Движение за права и свободи, която води с към 200 гласа на Георги Кенов от ГЕРБ.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР