Местните хора от Созопол настояват прокуратурата да провери и устройствения

...
Местните хора от Созопол настояват прокуратурата да провери и устройствения
Коментари Харесай

Прокуратурата да разследва и устройствения план на Алепу, настояват в Созопол

Местните хора от Созопол упорстват прокуратурата да ревизира и устройствения проект на " Алепу ", оповестява bTV.

Припомняме, през вчерашния ден държавното обвиняване разгласи разрешението за градеж на обекта за незначително с претекста, че не може да се издават две разрешителни за един и същи парцел.

Дружеството ще апелира решението за прекъсването на градежа.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев твърди, че не знаел какво се случва на " Алепу ". Според него въпросът бил извънредно безизходен.

" Може би едно положително желание е било да се направи обществено частно партньорство сред Община Созопол и частен индивид, който да финансира построяването на нещо сходно, от което да печели общината. Но оттова нататък към този момент след това дейностите, които са били подхванати, виждаме едни недотам правилни или не до такава степен кореспондиращи със закона ", разяснява той.
 Прокуратурата стачкува разрешението за градеж на
Прокуратурата стачкува разрешението за градеж на " Алепу "

То е издадено от основния проектант на Созопол през 2018 година

Бившият общински консултант Христо Бардуков е безапелационен, че профилираната прокуратура би трябвало да ревизира и договорката за земята. Вече е проведена и подписка.

Бардуков е един от съветниците, на които са били предлагани пари, с цел да продадат акциите на общината на частно сдружение. По негови думи от сдружението са предложили земята на плажа да бъде продадена за 40 лв. на квадрат, в случай че тогава цената е била 100 евро.

Въпреки че дейностите на прокуратурата за прекъсване на разрешението за строителство на плажа се приветстват от Обществен съвет " Созопол ", от там се притесняват, че съдът може да отсъди друго и построяването на обекта да продължи.

Апсасия Порожанова упорства да се ревизират подробните устройствени проекти, въз основа на които са издадени въпросните позволения, тъй като подобен Подробен устройствен план не е съществувал през 2008 година При това състояние по нейни думи в местността би трябвало да важи Закона за Южното Черноморие.
 Спряно било строителството на
Спряно било строителството на " Алепу "

Това настояват от ПР организацията, поела " Алепу Вилидж "

Припомняме, казусът със градежа на плаж " Алепу " закупи още веднъж необятен публичен отзив през последните дни, откакто към този момент един път бе спрян предходната пролет.

Екозащитници показаха съмнение, че свлачището на плажа е било задействано съзнателно, с цел да има предлог за построяването на брегоукрепителното оборудване, което обаче подозрително наподобява на хотел. От Камарата на геодезистите дефинираха въпросната структура като подигравка със закона.

Според оценката на шефа на ДНСК Иван Несторов съобщи, че няма съображение на този стадий ДНСК да се намесва в наличния до този миг градеж и в проектите, защото службата може да мнения единствено разрешенията и документите.

Върховна административна прокуратура сезира началника на Дирекцията народен строителен надзор да извърши незабавна инспекция на законността на градежа на плаж " Алепу ".
 Еколози стачкуваха в Бургас против застрояването на Алепу
Еколози стачкуваха в Бургас против застрояването на Алепу

Протести ще има и през идната седмица...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР